Tretze accions per tirar endavant el Pla d'acció d'ensenyament de Martorelles

El document es presentarà al març i l'han elaborat l'Ajuntament, la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació i el Consell Escolar Municipal

Societat

Tretze accions per tirar endavant el Pla d'acció d'ensenyament de Martorelles
Tretze accions per tirar endavant el Pla d'acció d'ensenyament de Martorelles | Ajuntament de Martorelles

L'Ajuntament de Martorelles presentarà el pròxim mes de març el Pla d’acció d'ensenyament 2019-2022, un document treballat amb l’assessorament de la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació i la participació del Consell Escolar Municipal (CEM).

En aquest Pla queden recollides, de forma operativa, les diferents accions que l’Ajuntament es proposa liderar els propers anys conjuntament amb els agents educadors del poble. Es tracta, concretament, de tretze accions: centres educatius de futur; programa d’educació en família; connectem oportunitats educatives; programa d’equitat educativa; xarxa d’orientació educativa i professional; planificació i difusió conjunta de l’oferta formativa per a persones adultes; programa d'envelliment actiu; espais educatius oberts i accessibles; educació per a la salut física i emocional; Martorelles segura, Martorelles cívica; programa educació Ambiental; consell d’infants de Martorelles; treball en xarxa, comunicació i avaluació del pla educatiu local de Martorelles.

Apropar el teatre als alumnes

També en àmbit educatiu, les escoles del municipi conjuntament amb l'Ajuntament treballen des de fa uns anys per oferir a l’alumnat d’educació infantil i primària de les dues escoles –Les Pruneres i Simeó Rabasa– el programa Anem al teatre.

L'objectiu és potenciar l’activitat teatral i generar una interrelació entre els gestors culturals i els infants. D’aquesta manera, es facilita l’intercanvi d’experiències en l’àmbit cultural entre d’altres factors pedagògics, que beneficien la formació i el desenvolupament dels infants.

Per aquest curs, les obres de teatre seleccionades són The Sea –per a educació infantil i que tindrà lloc el proper 25 de març al Celler de Carrencà– i Theatre 4 schools per als tres cicles de Primària –que va tenir lloc el passat 8 de febrer al Celler–. Totes dues obres en anglès.

Edicions locals