'Dones de ciència' engegarà el cicle d’accions contra la desigualtat de gènere a Martorelles

Es faran diverses activitats al mercat municipal durant tot l'any

Societat

'Dones de ciència' engegarà el cicle d’accions contra la desigualtat de gènere a Martorelles
'Dones de ciència' engegarà el cicle d’accions contra la desigualtat de gènere a Martorelles | Ajuntament de Martorelles

La regidoria de Dones, amb la col·laboració de l’entitat Desenvolupament Inclusió i Acció Social (DIAS), inaugurarà dissabte (10.30 h) un nou cicle d’accions al mercat municipal per tal de sensibilitzar sobre la desigualtat de gènere. Serà amb l'activitat Dones de ciència.

Es tracta d'una exposició de l’Institut Català de les Dones (ICD) que tracta sobre les 12 dones que a principis del segle XX van lluitar tant per elles com per obrir el camí de la integració al món científic a altres dones: “Un camí que encara avui queda pendent en la construcció d’una nova cultura on no podem oblidar el paper que les dones juguen en el terreny del coneixement i les noves tecnologies”, diu la regidora de Dones, Assumpta Pastor. 

A més, durant tot l'any es programaran diferents propostes multidisicplinars com el vermut feminista (9 de març); una acció que sensibilitzarà pel dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos i la importància de l’atenció a la salut amb perspectiva de gènere (1 de juny); o les jornades de denúncia contra l’explotació sexual i el tràfic de dones i contra les violències masclistes (el 21 de setembre i el 23 de novembre respectivament).

Aquest cicle està inclòs dins del Pla d'Igualtat, un pla que "caldrà renovar el pròxim mandat", segons Pastor. L'objectiu de la programació d'accions és "no deixar de sensibilitzar sobre els àmbits que encara avui creen una desigualtat", assegura la regidora de Dones.

Edicions locals