L’Ajuntament de Martorelles substitueix tots els llums de Les Pruneres per leds

Es pretén estalviar el 65% d'energia

Societat

L’Ajuntament de Martorelles substitueix tots els llums de Les Pruneres per leds
L’Ajuntament de Martorelles substitueix tots els llums de Les Pruneres per leds | Ajuntament de Martorelles

L’Ajuntament de Martorelles ha substituït totes les lluminàries –152– de l’escola Les Pruneres. Es tracta d'una acció duta a terme dins del projecte municipal Energiètica, que vetlla per un ús eficient i ètic de l’energia als equipaments municipals.

Les lluminàries que hi havia a l’escola eren focus al·lògens, làmpades de florescència compacta i tubs florescents amb reactància ferromagnètica tradicional. Les millores tecnològiques actuals, pel que fa a millora del rendiment energètic i lumínic d’aquest tipus de llums, va fer que l’Ajuntament es plantegés substituir-les per unes altres de tecnologia LED. Amb aquest canvi, s'esper aconseguir un estalvi energètic de més d’un 65%.

Per altra banda, també s’han instal·lat sensors de presència, crepusculars i rellotges astronòmics en certes llumeneres per aconseguir evitar tenir llums engegats quan és innecessari.

Jornades de la pau i la no-violènica

Precisament a Les Pruneres es van celebrar la setmana passada les Jornades de la pau i la no-violència, una activitat transversal que ha implicat a tots els alumnes de l'escola.

Va ser concretament dimarts quan els alumnes de tercer a sisè de primària del centre van veure la pel·lícula Wonder per treballar l'empatia, l'amistat i la diversitat. A partir d'aquí, cada classe va debatre sobre el film i els valors que representa per després en assemblea posar-ho tot en comú i redactar unes conclusions. 

L'endemà al matí, es van realitzar tallers col·laboratius i transversals a les classes des de P-3 fins a segon de primària on cada grup feia una part del gran mural sobre la pau que a la tarda es va penjar a l'escola. Un mural amb les mans de tots els nens i nenes de l'escola i amb un colom de la pau.

A la tarda, padrins i fillols van elaborar diferents missatges a favor de la pau i relacionats amb l'amistat, l'empatia i la diversitat que després van penjar als arbres del patí. Tot seguit, els grans van llegir l'acta de l'assemblea del dia abans i el decàleg sobre la Pau abans de finalitzar l'activitat amb una dansa conjunta.

 

Edicions locals