El martorellenc Ivan Allué escriu una biografia sobre el grup heavy Ktulu

El llibre 'Pura vida: la historia de Ktulu' és un homenatge a la banda heavy

Cultura

El martorellenc Ivan Allué escriu una biografia sobre el grup heavy Ktulu
El martorellenc Ivan Allué escriu una biografia sobre el grup heavy Ktulu | I.A.

L'escriptor i periodista martorellenc Ivan Allué va treure a finals de desembre el seu quart llibre. Es tracta de Pura vida: la historia de Ktulu, un "homenatge" sobre els més de 30 anys d'història de la banda.

Allué assegura que "el grup està encantat amb la biografia". De fet, Willy Espejo, l'únic integrant que ha persistit en tota la trajectòria de Ktulu, ha fet el pròleg del llibre.

La banda forma part de la història del metal nacional, encapçalant una nova fornada de grups sorgits a mitjans dels noranta que van marcar el camí a seguir a molts grups del panorama estatal. Una de les seves cançons més reconegudes és Apocalipsisi 25 D, que va formar part de la banda sonora de la pel·lícula El día de la bestia, d'Álex de la Iglesia.

Allué afirma que "si ets fan de la banda, has de comprar el llibre, i si no ets fan, també l'has de comprar per estar informat sobre una banda que va ser precursora en un tipus de heavy metal, l'industrial, amb el qual aportaven elements electrònics".

Aquest és el seu quart llibre, després de Sangtraït: Vint Anys Emprenyant Els Veïns, Rob Zombie: El Renegado Del Diablo i Mujeres, Rock & Heavy Metal… ¿Quién Dijo Sexo Débil?. Hores d'ara ja treballa en la seva cinquena obra, que serà un assaig sobre el heavy metal. Per altra banda Allué també és cantant del grup molletà Acendra, que també està format per Luis Martín a la guitarra.

Edicions locals