Desallotjades quatre famílies de Santa Maria afectades per l'esvoranc del carrer Font del Ca

Està previst que tornin a casa abans que acabin les obres de reconstrucció del mur i del vial esfondrats

Societat

Desallotjades quatre famílies afectades per l'esvoranc al carrer Font del Ca
Desallotjades quatre famílies afectades per l'esvoranc al carrer Font del Ca

Quatre famílies afectades per l'esvoranc al carrer Font del Ca de Santa Maria de Martorelles han hagut de ser desallotjades dels seus habitatges a causa de les obres de rehabilitació del mur i del vial esfondrats.

El segon tinent d'alcalde, David Escartín, explica que "el tècnic del projecte va detectar que era necessari que no hi hagués ningú als habitatges durant la primera fase de les obres, pels riscos que hi ha". "La casa està bé i, de fet, no està apuntalada, però amb el moviment de terra podria haver alguna incidència", assegura, "tot i que és una possibilitat molt petita".

Aquesta primera fase consisteix en fer els fonaments i la cimentació del mur esfondrat, i ara mateix hi ha col·locada una pantalla de protecció amb bigues enormes per aguantar l'esvoranc i s'està traient la runa del mur.

Pel que fa a les famílies, una d'elles ja va marxar de l'habitatge des que va caure el mur i les altres tres s'han allotjat en cases de parents a Santa Maria i a Granollers. Escartín afirma que "si tot va bé, les famílies podran tornar a casa abans que el mur estigui acabat". El període previst d'execució és de 2 mesos –les obres van arrencar a principis de mes–, així que es preveu que puguin tornar a casa abans del març.

Per altra banda, pel que fa al problema de mobilitat dels veïns que viuen més enllà de l'esvoranc, l'Ajuntament ha habilitat places d'aparcament a prop de la zona afectada perquè hi aparquin els veïns afectats amb unes targetes identificatives.

Edicions locals