Crèdit de 52.000 euros de la Diputació per finançar la compra de material municipal

L'Ajuntament disposarà d'aquest préstec a un tipus d'interès del 0%

Societat

La biblioteca Montserrat Roig ampliarà el seu fons gràcies a aquest crèdit
La biblioteca Montserrat Roig ampliarà el seu fons gràcies a aquest crèdit | Diputació de Barcelona

La Diputació ha concedit un crèdit de 52.250 euros a l'Ajuntament de Martorelles per invertir en la compra de fons per a la biblioteca, d'instruments musicals, d'equipaments informàtics –inclòs un software de gestió de programes– i de mobiliari municipal.

El préstec s'ha atorgat en el marc de la Caixa de Crèdit que impulsa la Diputació de Barcelona, que ha concedit un paquet de crèdits per valor total de 4.517.704 € a trenta ajuntaments de la demarcació, per finançar projectes dels municipis.

La Caixa de Crèdit és un instrument de cooperació local que té l’objectiu d'atorgar crèdits als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i mancomunitats de municipis de la demarcació per al finançament de noves inversions, el dèficit de finançament en inversions executades i les operacions incloses en un Pla de Sanejament o Econòmic i Financer.

Cada govern local pot demanar fins a 175.000 € cada any, amb l’excepció dels municipis inferiors a 1.000 habitants, que podran superar aquest límit i sol·licitar l’import necessari per cobrir les seves necessitats de finançament. El tipus d’interès és al 0% i amb una amortització màxima de 10 anys.

Edicions locals