L'Hugo i la Clàudia són els primers nadons de l'any 2019 a l'Hospital de Mollet

Són fills de la Mireia Campmany i l’Alejandro Rivas, pares primerencs de Caldes de Montbui

Societat

L'Hugo i la Clàudia són els primers nadons de l'any 2019 a l'Hospital
L'Hugo i la Clàudia són els primers nadons de l'any 2019 a l'Hospital

Per tercer any consecutiu, els primers nadons de l'any de l'Hospital de Mollet no han nascut fins al dia 2 de gener. Enguany han estat l'Hugo i la Clàudia –bessons–, fills de la Mireia Campmany i l’Alejandro Rivas, pares primerencs de 28 anys que viuen a Caldes de Montbui.

L'Hugo, que ha pesat 2,8 quilograms, va ser el primer en néixer, a les 14.15 h, i la Clàudia, que ha pesat 200 grams menys –2,6 quilograms–, va néixer només un minut després, a les 14.16 h. La mare havia ingressat a les 8 h i sis hores després va donar a llum. "Com que era una cesària programada, tot va ser més tranquil", explica.

Pel que fa als nadons, la mare diu que "l'Hugo és més tranquilet que la seva germana, i la Clàudia està més revoltosa". El pare, a més, apunta que "l'Hugo encara ni ha plorat, i la Clàudia sí". I sobre la relació entre tots dos, els pares confirmen el fort lligam entre els seus fills, característic dels bessons i expliquen que sempre estan en constant contacte. De fet, la Mireia afirma que "la Clàudia va més per lliure, però si ella plora, l'Hugo està més protector i sembla com si la protegís".

"El millor regal de l'any"

L'Alejandro ha rebut la notícia de que són els primers pares del 2019 a l'Hospital de Mollet amb "nervis", que se sumen a les ganes "de començar aquesta nova etapa".
La Mireia explica que podrien haver estat tant del 2018 com del 2019, però que "han nascut abans d'hora". Tot i això, "tampoc esperàvem que arribarien a la setmana 38, en ser bessons". I també assegura que tot plegat l'ha fet sentir "molt orgullosa i molt alegra. Aquest ha sigut el millor regal d'aquest any. Comencem molt bé el 2019 i amb moltes ganes de seguir així".

Ser pares ho canvia tot, "i encara més per partida doble", assenyala la Mireia. Els pares han recordat també les sensacions del dia en què van saber que tindrien bessons. "El dia de l'ecografia en què ens van dir que eren dos va ser un xoc, perquè no ens ho esperàvem. Però, també va ser molt maco a la vegada", afirma la mare. El pare també recorda que el dia en què van saber que tindrien dos fills va està ple d'emocions: "Vam plorar, vam cantar i vam fer de tot".

Edicions locals