Un informe tècnic descarta la construcció d'una passera provisional al carrer Font del Ca

Els tècnics asseguren que "el terreny és molt inestable"

Societat

Un informe tècnic descarta la construcció d'una passera provisional al carrer Font del Ca
Un informe tècnic descarta la construcció d'una passera provisional al carrer Font del Ca

Un informe tècnic ha determinat recentment que no es podrà fer la passera provisional al carrer Font del Ca, "perquè el terreny és molt inestable". El regidor David Escartín havia assegurat que, després de l'esvoranc ocasionat el 15 de novembre, la passera estaria enllestida abans de Nadal "si no hi ha problemes tècnics". També ho recollia així el projecte de l'empresa Gesa, lliurat el 12 de desembre.

Tanmateix, els tècnics han detectat que "hi ha un risc de despreniment" i "un risc imminent de que l'esvoranc es faci més gran". Per tant, la companyia Serxar ha arrencat aquest dimecres les obres per reconstruir el mur esfondrat (78.570 euros) i la reconstrucció del vial (22.958 euros), que haurien d'estar finalitzades en un parell de mesos, sense fer prèviament cap passera provisional.

Pel que fa a la mobilitat dels veïns afectats, el regidor també afirma que es duran a terme unes actuacions de millora al camí de muntanya provisional que passa per la pedrera. El camí seguirà estant regulat amb semàfors que permeten l'entrada durant 15 minuts cada hora, i la sortida uns altres 15 minuts a l'hora. A més, Escartín insisteix que el camí del costat de la riera –una reivindicació de part dels veïns de la zona– no és una bona solució. Per una banda, perquè és una zona "inundable"; i per l'altra, perquè "tindria un cost d'entre 70.000 i 80.000 euros i l'Agència Catalana de l'Aigua ens obligaria –un cop acabada la reconstrucció del mur– a deixar la riera tal com estava abans". Això faria augmentar encara més el pressupost de l'actuació.

Edicions locals