L'Hospital de Mollet vol ampliar el servei d'Urgències abans d'acabar el 2020

El projecte de la Fundació Sanitària Mollet preveu un increment de 300 metres quadrats del departament

Societat

L'Hospital de Mollet vol ampliar el servei d'Urgències abans d'acabar el 2020
L'Hospital de Mollet vol ampliar el servei d'Urgències abans d'acabar el 2020

Mollet del Vallès, Baix VallèsLaura Ortiz

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) té previst subsanar abans d'acabar el 2020 una de les mancances més evidents que pateix l'Hospital des de la seva posada en marxa el 2010, els espais del servei d'Urgències.

La FSM ha anunciat que l'any vinent té previst el desplegament del projecte d'ampliació de les Urgències del centre hospitalari de la ronda dels Pinetons, que suposaria un increment del 30% d'espai. "L'Hospital ja va néixer amb un servei d'Urgències molt limitat", explica el director general de la FSM, Jaume Duran, una carència que s'ha agreujat en els darrers anys amb l'increment d'usuaris que tenen l'Hospital de Mollet com a referència.

En concret el projecte preveu una ampliació d'uns 300 metres quadrats que, estructuralment, s'aconseguirien amb la cobertura del passadís que uneix l'edifici de l'Hospital –per la banda d'Urgències– amb les instal·lacions del Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades. "És una obra que a nivell operatiu no implicarà afectació als pacients", assegura Duran.

El nou espai permetrà incrementar en 7 o 8 el nombre de box, que actualment són una trentena. A més, possibilitarà la separació dels pacients per nivells de gravetat: d'una banda els menys greus i pediatria, un segon nivell amb pacients més greus i un tercer amb semi-crítics. El projecte també incorporarà un servei de radiologia exclusiu per al servei d'Urgències que, segons Duran, aportarà més agilitat en la realització d'aquesta prova. 

El director general de la FSM especifica que "no és una ampliació per atendre més gent sinó que és per millorar l'atenció als pacients, amb més intimitat i espai, i la feina dels professionals que puguin treballar amb més seguretat i dignitat", apunta. Així doncs, l'actuació ha de permetre, a més, incrementar el confort dels usuaris i rebaixar els temps d'espera al servei.

La manca d'espais s'arrossega des de la inauguració de l'Hospital. En els darrers anys, la FSM ha fet actuacions per subsanar en part aquestes carències amb l'ampliació en un primer moment de la sala d'espera del servei i l'espai d'atenció a semi-crítics. Ara, Duran espera que amb aquesta intervenció, que econòmicament anirà a càrrec de la FSM, "es pugui resoldre de manera definitiva el problema d'espais a Urgències", diu.

Edicions locals