La Neorural arriba més salvatge que mai

Les fortes pluges de les últimes setmanes han creat rierols en el recorregut de 28,8 quilòmetres i 1.714 metres de desnivell

Esports

Diumenge se celebra la setena edició.
Diumenge se celebra la setena edició.

Santa Maria de Martorelles

La setena edició de La Neorural, que es disputarà diumenge, promet ser una de les més divertides. "Les intenses pluges caigudes durant les últimes setmanes han provocat que encara hi hagi petits rierols que brollen", expliquen des de l'organització. 

A més, el circuit per la Serralada Litoral ja havia estat restaurat amb nous corriols en l'edició de l'any passat. La sortida i l'arribada tindran lloc al parc de la Torrentera de Santa Maria de Martorelles, però la resta del recorregut de la Neorural, de 28,8 quilòmetres i 1.714 metres de desnivell, transcorrerà pels turons i els boscos de la Serralada Litoral. Gairebé el 90% del circuit és per corriols, fet que converteix la Neorural en una cursa molt atractiva pels fanàtics de la muntanya.

Enguany hi haurà 330 participants. Entre els inscrits, destaquen els bessons Prat, que corren a casa i coneixen de memòria cada metre de terreny; el corredor de la Sierra de Gredos Esteban Monje, Aleix Cunillera i l'alpinista Sergi Mingote, que aquest any ha coronat tres 8.000 –Broad Peak, K2 i Manaslu– sense oxigen artificial. En categoria femenina, destaca la participació de Mesi Arcos, doble guanyadora de la prova, la de Marta Muixí, Núria Villegas, amb tres triomfs a La Neorural, Ari Casajuana i Mati Esteves-Garcia. L’Inverse Team també ha confirmat la participació amb alguns dels seus atletes.

Edicions locals