Actes solidaris contra el càncer per la Marató de TV3

Des de concerts fins a caminades, des de mercats fins a activitats esportives; El Baix Vallès més solidari es mobilitza

Societat

Marató TV3
Marató TV3

Més de 10.000 persones moren cada any a Catalunya com a conseqüència del càncer. Aquesta és la primera causa de defunció en els homes i la segona en el cas de les dones catalanes. És per aquest motiu que la 27a edició de la Marató de TV3 es dedicarà a aquesta malaltia. Al Baix Vallès es celebraran nombroses activitats per recollir fons per a la investigació mèdica del càncer.

Activitats a Mollet

Aquest divendres a les 17 h a l'Escola Can Besora es realitzarà un recull de contes fets pels infants amb la col·laboració de la tramolla. Així mateix, la Residència Les Masies farà una venda solidària de manualitats entre els familiars i residents del centre, i Mollet contra el Càncer amb la col·laboració d'Aneto oferirà una tassa de caldo solidari a les 20 h a la plaça Prat de la riba.

El dissabte els actes solidaris començaran a les 10 h a l'escola d'idiomes Kids&US Mollet, on es representarà una obra de teatre de temàtica nadalenca en anglès destinada al públic infantil. A les 11 h, el Casal Popular El Tabarn celebrarà la 5a escudella popular i solidària de Mollet.

El dia gran arribarà diumenge. A les 10 h es durà a terme una caminada de 10 kilòmetres per Gallecs a càrrec de l'Escola Cal Música que vendrà xapes i imants per a la nevera a un euro. També a les 10 h el Club de Tennis Calderi organitzarà un torneig de pàdel i la Penya Barcelonista de Mollet celebra una xocolatada popular a la plaça del Poble. A la mateixa hora l'Ajuntament de la ciutat, donarà el tret de sortida a una caminada popular per Gallecs que anirà des de la Masia de Can Borrell fins a la plaça de l'Església de Gallecs. Allà hi haurà esmorzar solidari a canvi d'un donatiu per La Marató.

A les 11 h el Casal Cultural proposa el Vermut-tall solidari de Cabell a càrrec del grup de perruquers Cabell Boig.
La tarda del diumenge serà el torn per la Jazz Band de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet a la Sala Fiveller. El seu concert que començarà a les 19 h es repetirà el dilluns a les 18 h.

El dilluns acabaran els actes de la Marató de la mà d'EdukiSchool. Al carrer Anselm Clavé, es duran a terme cantates nadalenques i hi haurà un berenar solidari.

Xocolatades a Martorelles

El municipi organitza en el marc de la Fira de Nadal a l'avinguda d'en Piera dues xocolatades solidàries. Organitzades per l'Ajuntament i amb la col·laboració de la Unión Cultural Andaluza de Martorelles, la primera es celebrarà a les 9 h i la segona a les 18.15 h del dissabte.  

Tallers i jocs a Sant Fost

El dissabte solidari a Sant Fost estarà carregat d'activitats. Tot començarà a les 16 h a la rectoria de l'església. El Centre Esplai Petjada organitza per dos euros una tarda de jocs i manualitats nadalenques. A la mateixa hora l'Auditori de l'Ateneu viurà l'Audició de Nadal a càrrec de l'Escola de Música, i a les 18 h, tindrà lloc un partit solidari de futbol sala al Pavelló 1.

El diumenge continua la festa de la Marató a la plaça de la Vila. En el marc de la Fira d'Artesans  organitzada pel Grup de Dones Federa es recolliran aportacions a partir de les 10 h. El cap de setmana acabarà amb la mostra de teatre solidari del Grup de teatre Bastinos 100 i pico a les 18 h.

Edicions locals