Mollet i Martorelles treballen un acord pel manteniment de la passera del Besòs

La CUP ha denunciat aquesta setmana la manca d'il·luminació del pont i la inseguretat que això provoca entre els usuaris

Societat

Mollet i Martorelles treballen un acord pel manteniment de la passera del Besòs
Mollet i Martorelles treballen un acord pel manteniment de la passera del Besòs | CUP Mollet

Laura Ortiz

Els Ajuntaments de Mollet i Martorelles estan treballant en un conveni de col·laboració conjunt pel manteniment de la passera de vianants que uneix totes dues poblacions per sobre del riu Besòs. Així ho han confirmat els dos consistoris després que la CUP Mollet hagi reclamat aquesta setmana que es millori de manera urgent la il·luminació dels accessos i de la passera, una infraestructura que depèn de totes dues administracions.

El 2013, la nova passera –refeta per Adif perquè hi pogués passar el tren d'alta velocitat– va estrenar, finalment, enllumenat després de tres anys de requeriments per part dels ajuntaments afectats. S'hi van instal·lar una seixantena de llumeneres antivandàliques de baix consum adossades a la mateixa passera per no perjudicar lluminosament els conductors que circulen per l'autopista.

El problema, però, és que la competència compartida –el riu fa de límit– i la manca d'un conveni que determinés qui s'havia de fer càrrec del manteniment, ha fet que les progressives avaries i trencament de llums no s'hagin resolt i, a hores d'ara, la passera no disposi de la suficient il·luminació.

Mercè Solé, de la CUP Mollet, ha explicat que aquestes darreres setmanes han rebut diverses queixes ciutadanes “sobre la inexistència de cap mena d’il·luminació a l’accés molletà de la passera, al carrer de la Indústria i sobre gran part del traçat de la mateixa”.

Inseguretat dels usuaris

La passera és utilitzada diàriament per molts veïns que accedeixen a l'estació de França des de Martorelles i Sant Fost. La CUP ha alertat que “la situació actual dificulta un trànsit mínimament normal i genera una gran inseguretat entre les persones que hi ha de transitar en hores nocturnes”.

Edicions locals