L'Ajuntament de Mollet, CCOO i UGT creen un consell per impulsar l'economia baixvallesana

L'alcalde Monràs i els representants comarcals d'ambdós sindicats signen un acord econòmic i social que vol incorporar la patronal

Economia

L'Ajuntament de Mollet, CCOO i UGT creen un consell per impulsar l'economia baixvallesana
L'Ajuntament de Mollet, CCOO i UGT creen un consell per impulsar l'economia baixvallesana

Mollet del Vallès, Baix VallèsLaura Ortiz

Unir forces i treballar conjuntament per impulsar l'economia a Mollet i el seu entorn. Aquest és el principal objectiu de l'acord econòmic i social que aquest dilluns han signat l'Ajuntament de Mollet i els sindicats CCOO i UGT.

El document rubricat –que es pot consultar al document adjunt– és un acord marc hereu dels que el consistori molletà i els sindicats majoritaris signen des del 2001, pel qual CCOO i UGT formen part del consell d'administració de l'Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l'Ocupació (Emfo). En aquest cas, però, l'acord no se circumscriu únicament a l'àmbit de l'ocupació sinó que "fa un pas endavant per treballar àmbits com les infraestructures, la mobilitat, l'educació o els serveis sanitaris" en relació als treballadors i al sector econòmic, ha explicat Vicenç Albiol, secretari comarcal de la UGT.

L'acord és el primer pas de la creació del Consell Econòmic i Social, un òrgan que vol ser una eina de participació i comunicació estable entre aquests agents i que vol incorporar també el sector empresarial. "La vocació del consell és ser tripartit i incloure-hi la patronal per trobar solucions conjuntes", ha indicat el responsable de CCOO al Vallès Oriental, Gonzalo Plata, qui afegia que "el coneixement del territori és total per part de cadascun dels agents però les perspectives són diferents per això és interessant que treballem plegats, d'igual a igual i amb negociació en el disseny d'estratègies sense que ningú pugui imposar el seu criteri", ha assegurat Plata.

En aquest sentit, l'alcalde, Josep Monràs, avançava que ja havia mantingut converses amb responsables de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès, que "estarien disposats a incorporar-s'hi". A més, el consell no descarta l'entrada d'altres entitats i institucions, com podrien ser els ajuntaments de l'entorn de Mollet.

Estratègies conjuntes

Segons els signants, "ha estat fàcil negociar els continguts de l'acord perquè compartim la radiografia de la situació", ha indicat Plata. En aquesta radiografia baixvallesana, són presents elements com l'abandonament progressiu de la indústria, la irrupció de sectors més precaris com la logística, la feminització de la precarietat i la poca qualitat de l'ocupació, entre d'altres. La voluntat del consell és poder afrontar aquestes problemàtiques des de diferents àmbits i ser un grup de pressió a l'hora de reclamar infraestructures i serveis a les adminsitracions competents. "Tindrem molta més força si anem tots plegats a reclamar a altres administracions –i no només per a Mollet sinó per tot el seu àmbit– que si anem per separat", ha assegurat l'alcalde Monràs.

La intenció és que un cop signat l'acord, el consell comenci a treballar a principis d'any en el disseny d'estratègies i la planificació d'accions concretes.

Edicions locals