L'espai jove de Martorelles s'ubicarà al casal d'avis de Carrencà a principis d'any

Al novembre es va fer una sessió amb els joves per recollir les seves propostes sobre l'equipament

Societat

El Casal Jove de Martorelles serà una realitat a principis d'any
El Casal Jove de Martorelles serà una realitat a principis d'any | Ajuntament de Martorelles

Les instal·lacions de l'actual casal d'avis de la masia de Carrencà acolliran el futur espai jove de Martorelles. Al novembre es va dur a terme la primera sessió amb els joves martorellencs (de 12 a 30 anys) per recollir propostes per al nou Casal Jove, "amb la intenció d'obrir-lo a principis d'any", com explica Marc Candela, alcalde de Martorelles.

Candela indica que en el Pla d'Acció Municipal "sortia la voluntat d'obrir-lo, i s'ha estat buscant un espai que tingués les condicions". Així doncs, fins que no estigui acabada la construcció del Centre Polivalent de Carrencà –on es traslladarà el casal de la gent gran– els joves compartiran alguns espais amb el casal d'avis.

Concretament, el pis de dalt seguirà sent del casal d'avis, la zona on ara hi ha el bar serà per als joves i la sala de baix seguirà sent polivalent, però amb prioritat per als joves, "ja que mentre s'estigui fent l'edifici que substituirà l'Envelat, faltaran espais", com apunta el regidor de Joventut, Gerard Magrinyà.

Ara per ara, el que encara falta per decidir "és quin material volen els joves que hi hagi, de quin color es pinta i quins tallers volen fer", diu l'alcalde. Per això, la trobada del novembre, feta amb una ajuda de la Diputació, tenia l'objectiu "de mirar com ordenem i com reformulem aquest espai", afirma Candela.

Les propostes més destacades que van sorgir de la sessió van ser que el casal disposi d'aules d'estudi, sobretot en èpoques d’exàmens; que sigui un espai de trobada els vespres dels caps de setmana; que hi hagi un punt d'assessorament jove regular en tots els àmbits (salut, educació, habitatge, laboral...); que s'organitzin activitats lúdico-festives exteriors, com les Vacances Joves que es van fer a l’estiu –amb sortides a Port Aventura, esports aquàtics i Humor Amarillo–; i que es preparin tallers formatius d'àmbits diferents.

D'aquesta manera, el municipi tornarà a tenir un espai jove després que es tanqués en el mandat anterior, quan "no hi havia voluntat política suficient per continuar amb el projecte de l'espai jove", apunta Candela.

Edicions locals