L'empresa Certis, encarregada de la construcció del Centre Polivalent de Carrencà

Ha guanyat l'adjudicació, que primava criteris de qualitat als econòmics

Societat

Dilluns es va aprovar al ple extraordinari de l'Ajuntament de Martorelles l'adjudicació a l'empresa Certis Obres i Serveis, S.A.U. de les obres de construcció del Centre Polivalent de Carrencà. Certis ha estat la proposta que més punts ha rebut, amb 96,74, per davant d'Artífex Infraestructuras (95,68 punts), Contratas Vilor (95 punts) i Constructora d'Aro (92,26 punts).

L'alcalde, Marc Candela, va explicar que tot i que Certis era l'empresa que presentava la pitjor oferta econòmica, "han primat els criteris de qualitat", entre els quals va destacar els terminis d'execució o la subcontractació d'una empresa del tercer sector: "que l'oferta econòmica no fos el principal pes de la licitació, era una preocupació i una demanda del grup de govern i de l'oposició". De fet, només rebaixava 6.000 euros respecte dels 2.062.660,63 euros del preu d'inici de licitació i l'import final és de 2.056.795,15€.

L'adjudicació es va aprovar amb els vots a favor de tots els regidors, a excepció dels dos representants d'Units per Martorelles, que s'hi van abstenir, i de la regidora no adscrita Antònia Pedrero, que no hi va assistir. Margarita Casanovas, portaveu d'UXM, va explicar que sempre s'han abstingut "perquè pensem que és un macroprojecte que no haguéssim fet així". Tot i això, va assegurar que "no hi estem en contra, perquè fa molta falta".

L'aprovació inicial

Per la seva banda, dilluns de la setmana passada, es va fer l'aprovació definitiva del projecte. Candela va explicar que malgrat que l'informe general de prevenció d'incendis i salvaments era positiu, "demanava la justificació i aclariments d'una sèrie de temes que tenien a veure amb la resistència del foc dels revestiments i sectors d'incendis. Els revestiments sí que complien la normativa que requeria Bombers, però hi havia unes portes que no tenien la graduació de resistència al foc que sol·licitaven per la sectorització".

La decisió de l'arquitecte, per tant, va ser la d'ajustar les cinc portes en els sectors d'incendis a la demanda de Bombers, perquè tinguin una major resistència al foc. Això va fer pujar el preu 1.166,31 euros, fins als 2.062.660,63 euros (IVA inclòs).

Igual que en les votacions d'aquest dilluns, UxM es va abstenir en l'aprovació definitiva del projecte en considerar-la "una obra massa gran pel que necessita Martorelles". Pedrero, per la seva banda, va afirmar que "és un bon projecte, però considero que hi ha altres projectes que serien més prioritaris. Hi hauria votat a favor si s'hagués exposat en un referèndum per veure si la gent hi estava d'acord amb el projecte". La resta de regidors hi van votar a favor.

Edicions locals