Formacions per prevenir el consum de drogues i l'abús de les pantalles, a l'INS Alba del Vallès

Ja s'han fet sessions en dos cursos, i fins al febrer també se'n faran a la resta

Societat

El Crític inicia la formació en prevenció de consums de drogues i usos de pantalles a l'Institut Alba del Vallès
El Crític inicia la formació en prevenció de consums de drogues i usos de pantalles a l'Institut Alba del Vallès | Ajuntament de Martorelles

El Servei de prevenció en el consum de drogues i pantalles Crític ha passat les darreres setmanes per l'Institut Alba del Vallès, a Sant Fost, per fer sessions i formacions de prevenció de consums de drogues i usos de pantalles.

Els primers alumnes en participar van ser els de 1r d'ESO, el passat 24 d'octubre, que van treballar els usos de pantalles i els seus riscos i virtuts associades amb el taller Apantallats?.

Dimarts va ser el torn 1r de Batxillerat, que van treballar els conceptes d’oci nocturn i consum de substàncies, en el taller Parlem de drogues i consum d’oci, amb una forta perspectiva de gènere i una mirada crítica vers l’oci que es consumeix el temps lliure.

El Crític tornarà a l'institut al gener, per treballar amb 2n d’ESO la prevenció específica sobre el consum de tabac i alcohol amb el taller Què sabem del tabac i l’alcohol? Tothom en consumeix?. A més es treballarà el NO com a resposta positiva.

També al gener es realitzarà un monogràfic sobre el consum de cànnabis amb l’alumnat de 3r d’ESO. Es tracta d'un treball "(in)formatiu" que posa una mirada crítica sobre el consum de marihuana on es desmunten els mites i llegendes que giren al voltant de la tercera substància més consumida entre joves.

Per últim, 4t d'ESO farà al febrer una sessió dedicada a la prevenció en el consum de drogues més enllà del tabac, l’alcohol i el cànnabis, informant sobre els riscos associats als seus consums des d’una perspectiva de reducció de riscos.

El Crític actuarà a tots els cursos de l'INS Alba, així com a la resta de centres educatius de la Mancomunitat del Galzeran, per tercer any consecutiu.

Edicions locals