El Festival infantil de Ball de Gitanes i les futbolistes Ana Matito i Aina Torrents, guardonades a la Nit de les entitats

Va ser la darrera activitat que es va celebrar a l'Envelat de Carrencà

Cultura, Esports

El Festival infantil de Ball de Gitanes i les futbolistes Ana Matito i Aina Torrents, guardonades a la Nit de les entitats
El Festival infantil de Ball de Gitanes i les futbolistes Ana Matito i Aina Torrents, guardonades a la Nit de les entitats | Ajuntament de Martorelles

L'Ajuntament de Martorelles va celebrar dissabte la segona edició de la Nit de les entitats i el voluntariat el passat a l'Envelat de Carrencà, en el darrer acte que acollirà l'Envelat abans que l'enderroquin per tirar endavant la construcció del nou Centre Polivalent de Carrencà. Els dos premis que es van lliurar per votació popular van ser per al Festival infantil de Ball de Gitanes (88 vots) i per a les jugadores de futbol sala Ana Matito i Aina Torrents, pel Campionat d'Espanya aconseguit amb la selecció catalana infantil al mes de maig a Galícia (95 vots).

En la categoria a millor agent o activitat cultural de l'any 2017/2018, les finalistes van ser la cantautora Sandra Bautista (59 vots) i el festival de música CarrancaCony (17 vots). Pel que fa a millor esportista o club esportiu de l'any 2017/2018, els finalistes van ser el Benjami A del CF Martorelles (56 vots) i el pilot de motocròs Joan Cros (13 vots). 

L'Envelat va acollir uns dos-cents representants de les entitats del poble, que també van veure com s'entregaven la resta de premis. El guardó al voluntariat va ser per al veí de La Sínia, Hassan Abannay, que el passat estiu va socórrer a una veïna d'un incendi al seu pis i va intentar aturar-lo traslladant la bombona de butà que l'havia causat. 

El moment emotiu de la nit es va viure amb el premi a la millor trajectòria cultural que es va entregar a Josep Joan Costa, membre i fundador d'entitats com la Joventut Sardanista, la Confraria la Santa Espina Armats i Vestes, el Pessebre Vivent i moltes més activitats celebrades al municipi des de fa molts anys.

D'altra banda, el premi a la Millor trajectòria esportiva es va repartir entre José Ruiz del CF Martorelles pels 52 anys que porta treballant al club de forma desinteressada i el jugador d'handbol martorellesenc, Isidre Safont, que amb 60 anys continua jugant al primer equip i als veterans de l'Handbol Sant Fost. 

L'acte, a més, va comptar amb l'entrega dels accèssits del Premi de Narrativa Montserrat Roig 2018 atorgats a Sònia Gallardo per La fuerza de mi destino, Lourdes Molina per Les dones de la família i Eva Pelegrí per Kaizen.

La gala va engegar amb l'actuació de República Rumbera, que no va baixar de l'escenari en tota la nit. Els músics intercanviaven el protagonisme amb els presentadors de l'acte, Gonzalo Plata i Mar Segura, i els diferents lliuraments de premis. 

 

 

 

 

Edicions locals