Martorelles apuja la quota d'escombraries i augmenta les bonificacions per reciclar

S'actualitza la taxa a l'IPC d'aquest octubre

Societat

 El ple extraordinari de dimarts va aprovar les ordenances fiscals per al 2019, amb els vots a favor d'ERC, PSC-PSP, MAPM, ICV-EUIA i PDeCAT. S'hi van abstenir UxM i la regidora no adscrita Antonia Pedrero.

Entre les modificacions aprovades, hi ha la referida a la taxa del servei de gestió dels residus municipals, que "no es toca des del 2014", com va afirmar el regidor d'Hisenda, Joan Marc Flores, i que s'ha optat per "actualitzar a l'IPC" –d'aquest octubre. La quota d'escombraries que pagava cada domicili fins ara era de 128 € i pujarà fins als 134,04 €. A més, la quota que paga cada habitant perquè Martorelles estigui adherit al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental també puja dels 6,03 € als 6,16 €. Com a contrapartida, el consistori augmenta del 10% al 15% les bonificacions de la taxa d'escombraries per l'ús de la deixalleria i per l'autocompostatge, "per incentivar que la gent faci servir autocompostadores".

Per la seva banda, també s'actualitza a l'IPC el coeficient de situació de l'IAE i puja del 3,04% al 3,17% per la ubicació de l'empresa en vies de primera categoria, i del 2,26% al 2,36% per a vies de segona categoria.

Pel que fa a l'IBI, Flores va explicar que "des del Ministeri d'Economia i Hisenda pujaran el valor cadastral dels nostres habitatges un 4%, però per compensar baixarem els coeficients que apliquem perquè el rebut segueixi sent el mateix".

Edicions locals