La martorellenca Sandra Bautista arriba a la final del Sona9

La cantautora ha estat una de les tres classificades

Cultura

La martorellenca Sandra Bautista arriba a la final del Sona9
La martorellenca Sandra Bautista arriba a la final del Sona9 | Rafa Pastor

La cantautora martorellenca Sandra Bautista ha fet una pas més en el concurs de música Sona9, que organitzen per TV3, iCat (Catalunya Ràdio) i la revista Enderrock, i que enguany arriba a la seva 18a edició. Bautista s'ha classificat per a la final, que tindrà lloc a la sala Luz de Gas de Barcelona, el dimecres 14 de novembre. La gala es transmetrà en directe al programa Sona9 d'iCat, dirigit per Lluís Gendrau.

La martorellenca hi actuarà, juntament amb els altres dos finalistes –L'Home Invent, de Montcada i Reixac, i Menut, de Móra la Nova–, per guanyar el certamen. El mateix 14 de novembre se sabrà el nom del guanyador del Sona9,  un cop acabin totes les actuacions.

El jurat del Sona9 està format per representants de Catalunya Ràdio-iCat, TV3, Enderrock, el programa "Sona9", d'iCat, la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), l'Agència Catalana de Notícies (ACN), els productors del Sona9 Jordi Bastida i Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català d'Empreses Culturals (ICEC) i els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, DO Tarragona, CurtCircuit i Cases de la Música.

Tots els finalistes seran premiats

Tot i que només hi haurà un guanyador, tot tres ja tenen assegurat diversos premi. El vencedor enregistrarà i editarà un disc amb un productor professional, protagonitzarà la campanya de publicitat a Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio i a la revista Enderrock, farà concerts promocionals a l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el Curtcircuit, entre altres festivals, firmarà un contracte discogràfic amb la companyia que esculli, serà portada a la revista Enderrock del mes d'agost del 2019 (especial Sona9) i tindrà accés a la radiofórmula d'iCat, un cop s'hagi publicat el disc.

El segon classificat s'endurà el premi joventut, que consta de l'enregistrament d'un EP amb quatre cançons a Bucbonera Studios i edició digital, farà una minigira de tres concerts promocionals per diferents festivals de Catalunya i tindrà una campanya de difusió als mitjans del concurs. I el tercer, rebrà el premi èxit: enregistrament d'un single amb dos cançons a Bucbonera Studios i edició digital i campanya de difusió als mitjans del concurs.

A més, el grup finalista amb més vots per part del públic assistent a la final rebrà 1.000 euros en material musical i se'ls subvencionarà una campanya especial de micromecenatge a la plataforma Verkami: descompte del 100%, assessorament personalitzat, comunicació en tots els canals de difusió de Verkami i presència en el canal de Verkami del Sona9. Per últim, es lliurarà el premi Cases de la Música al grup amb més projecció de futur. Els premiats podran accedir a un programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical i a packs d'accions de producció, gravació, gestió, assessorament i seguiment de la carrera musical del grup i ajuda a la creació

Els guanyadors del Sona9 de les últimes edicions han estat: Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La Iaia (2010), a més de noms tan destacats com Manel o Els Amics de les Arts, en edicions anteriors.

Edicions locals