Mollet Impulsa treu a concurs l'enderroc de l'antic teatre del Tabaran

El projecte té un pressupost de licitació de 131.185 euros IVA inclòs

Societat

Mollet Impulsa treu a concurs l'enderroc de l'antic teatre del Tabaran
Mollet Impulsa treu a concurs l'enderroc de l'antic teatre del Tabaran

Mollet del VallèsLaura Ortiz

L'empresa municipal Mollet Impulsa, propietària de l'espai de l'antic teatre del Tabaran, ha tret a concurs els treballs per l'enderroc de l'històric edifici situat a l'avinguda Llibertat. La durada de les obres s’estima en sis setmanes, a comptar des de la data de la seva adjudicació i el pressupost de licitació és de 131.185 euros IVA inclòs.

Després que el passat 25 de juny, la Junta de Govern Local aprovés l'atorgament de la llicència d'enderroc demanada per Mollet Impulsa, a principis d'octubre s'ha tret a concurs l'obra d'enderrocament, al qual es poden presentar empreses fins al proper 23 d'octubre.

Segons el projecte, abans de procedir a la demolició de l’edifici, la direcció facultativa, el coordinador de seguretat i salut i l’empresa adjudicatària dels treballs, efectuaran una visita d’inspecció per tal de verificar in situ els riscos i les mesures de seguretat que el projecte d’enderroc i l’estudi de seguretat i salut determinen en cada cas, valorant el número d’equips que intervindran a la vegada i la distància de seguretat adient.

Durant el procés d’enderrocament s’hauran de desallotjar provisionalment les edificacions veïnes confrontants del carrer de Pau Claris núm. 1, 3 i 5 i els locals amb accés des de l’avinguda Llibertat núm. 3. Està previst que després de la demolició es mantinguin part de les façanes a una cota sobre la rasant del carrer suficient per tal de garantir la protecció de la parcel·la una vegada executat l’enderroc.

El procés d’execució seguirà dues fases: una inicial que correspon a la realització dels treballs previs de preparació, neteja i desmuntatge, i una posterior que correspon a l’execució material de l’enderroc. L'accés dels equips de demolició es farà des del carrer Lluís Duran a través de la pista Trèvol.

L'edifici forma part del Catàleg de Patrimoni que determina que la part a conservar són els elements arquitectònics i ornamentals de la façana principal, en la qual no està inclosa la de l'antic teatre.

L'enderrocament arriba després que Mollet Impulsa demanés un informe sobre l'estat de l'edifici arran l'esfondrament d'una part del sostre de l'immoble contigu i de propietat privada la passada primavera. El document determinava que la finca de l'antic teatre es troba en situació de ruïna urbanística i econòmica.

 

Edicions locals