Lluita contra els fumadors a les portes dels ambulatoris

Els Centres d'Atenció Primària baixvallesans promouen la campanya Fem salut. Gràcies per no fumar

Societat

| Ajuntament de Montmeló

Els Centres d'Atenció Primària del Baix Vallès participen a la campanya Fem salut. Gràcies per no fumar. Aquesta iniciativa està impulsada des del Programa Atenció Primària Sense Fum de l’Agència de Salut Pública i proposa que els accessos dels CAP siguin també espais sense fum. D’aquesta manera es vol reforçar el paper i el compromís amb el control del tabaquisme que tenen aquests centres sanitaris.

L’Agència de Salut Pública ha distribuït un conjunt de materials per a la senyalització de les entrades (portes, paviment i escales) amb el missatge 'Fem salut, gràcies per no fumar' que s’anirà col·locant de forma progressiva. La campanya va acompanyada d’una difusió a les xarxes socials d’imatges i noticies al voltant d’aquesta iniciativa  amb l’etiqueta #GràciesperNoFumar.

El consum de tabac és un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d’un nombre important de càncers. Aquesta campanya es suma a les iniciatives dutes a terme per diversos ens sanitaris i ajuntaments amb les que es vol sensibilitzar la comunitat per tal que no es fumi als exteriors d’escoles, equipaments esportius i altres centres d’atenció al públic.

Edicions locals