FIATC vol construir una nova residència per a gent gran a Mollet

L'empresa, que ja gestiona la residència Masies de Mollet a la Vinyota, vol implantar una altra a La Farinera

Societat

FIATC vol construir una nova residència per a gent gran a Mollet
FIATC vol construir una nova residència per a gent gran a Mollet

Mollet del Vallès

FIATC ha fet una oferta a l'Ajuntament de Mollet per adquirir dos solars de la Farinera, propietat de l'empresa municipal Mollet Impulsa, per construir-hi una nova residència privada de gent gran. FIATC és la propietària de la residència Masies de Mollet que funciona a la Vinyota des del 2014.

L'Ajuntament examina ara la documentació de la proposta feta per FIATC que planteja un equipament amb una superfície construïda de més de 6.000 m2 format per dos edificis amb una espai enjardinat. Segons fonts municipals, aquest centre residencial suposarà la creació de 89 llocs de treball i una inversió de més de 10 milions d’euros €. La residència prestarà serveis com a centre de dia, residència assistida, unitats de convivència, ajut a domicili, teleassistència i monitorització de persones amb dependència.

Segons el regidor d'Economia, Josep Maria Garzon, "la residència Masies de Mollet de la Vinyota ja està plena i des de FIATC consideren que a Mollet hi ha prou demanda com per construir una de nova", explica.

El nou equipament seguiria el mateix model de la residència que funciona a la Vinyota, amb places privades i algunes concertades per la Generalitat. "Valorem positivament la iniciativa de FIATC però pensem que no haurien de ser propostes només del sector privat sinó que la Generalitat hauria de fer una residència pública o, si més no, concertar el màxim número de places", indica Garzon. En aquest sentit, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs demanarà al director d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya que el màxim possible de les places d’aquest nou equipament siguin concertades per facilitar l'accés a més famílies.

Actualment, a Mollet existeixen tres residències per a la gent gran: la residència Sant Rosa –pública depenent de la Generalitat i amb 80 places– i dues privades, la Immaculada, amb 38 places i Masies de Mollet, amb 148 places.

Amb la operació de construcció d'una nova residència, "materialitzem dos objectius prioritaris del govern municipal com són l’ampliació de serveis per als ciutadans i la creació d’ocupació", apunten des de l'Ajuntament.

Edicions locals