Rafael Corpas renuncia com a regidor del PDeCat de Martorelles

Els diversos canvis de sigles del partit i l'oportunitat d'entrar en un altre grup polític "consolidat" del municipi l'han fet prendre la decisió

Política

Rafael Corpas renuncia com a regidor del PDeCat de Martorelles
Rafael Corpas renuncia com a regidor del PDeCat de Martorelles | Ajuntament de Martorelles

El fins ara regidor del PDeCat de Martorelles Rafael Corpas va renunciar en el ple ordinari de dilluns a la seva acta com a regidor a causa de "motius personals", segons va apuntar en la sessió. Posteriorment, però, també va assegurar que després de diversos canvis de sigles en el partit "arriba un moment en què sembla que no tinguem identitat i que no sapiguem cap a on anem". A més, va explicar que té l'opció d'entrar "en un altre partit consolidat". Ambdós aspectes l'han fet decantar-se per deixar el càrrec, una opció que ja havia estat a punt de portar a terme fa uns mesos.

Corpas no va voler desvetllar el nom del grup polític amb qui ja ha tingut contactes, però va descriure el projecte com a "encantador" i "molt maco". "Segurament l'agafaré per a les properes eleccions", hi va afegir.

Pel que fa al PDeCat –ell havia estat president mentre es mantenien les sigles CiU–, va dir que no hi havia cap conflicte: "jo no tinc cap problemes amb les persones del partit del poble, però les sigles de PDeCat, Junts o la Crida no és pel que jo vaig entrar", sinó que afirma que hi va entrar "per treballar pel poble". També considera raonable "plegar abans, perquè ningú digui que he estat amb la cadira fins a l'últim moment".

Per la seva banda, el número 1 del partit, Josep Maria Defaus, també explicava a aquest mitjà que "hi ha bon rotllo i no és cap sortida traumàtica". "Degut a les seves idees, ha cregut més oportú renunciar; imagino que la dinàmica del partit no li va suficient", hi afegia. De fet, reivindicava que era normal que en els plens tots dos representats del PDeCat hagin tingut llibertat de vot i que, en algunes ocasions, hagin votat diferent: "no som una secta".

Anna Garriga, número 4 a la llista electoral del 2015, substituirà Corpas pròximament com a regidora del PDeCat de Martorelles.

Edicions locals