Les entitats sumen rellevància en les activitats de la festa

La UCAM, Llamps i Trons, Gegants, la Confraria la Santa Espina, Ball de Gitanes o la Joventut Sardanista muntaran diversos actes

Cultura

Llamps i Trons faran dos correfocs, un d'infantil i un altre d'adult
Llamps i Trons faran dos correfocs, un d'infantil i un altre d'adult

Un dels punts forts de la Festa Major de Martorelles continua sent el seu teixit associatiu i prova d’això és el gran nombre d’activitats organitzades per les diferents entitats. Totes elles seran rebudes dijous (19 h) al Pati de la Masia pels regidors de l’Ajuntament, en la tercera recepció de les entitats a la festa major.

L'endemà (19 h), les entitats encapçalaran la cercavila d'inici de festa major, que sortirà de l’Ajuntament i recorrerà l’avinguda d’en Piera fins a arribar a Carrencà. Allà, després del pregó, a partir de les 21.30 h, l’escenari de la Unión Cultural Andaluza de Martorelles (UCAM), a la masia de Carrencà, acollirà les actuacions de diferents quadres de ball com la Hermandad Ntra. Sra. Del Carmen, acudits amb Paco, Ball en línia, i Coro Baeza i Miguel Rivera. A la nit (23 h), Llamps i Trons i Gegants donaran el tret de sortida a la 16a edició de la gimcana de festa major amb diferents proves per als més petits i joves.

Llamps i Trons tornaran dissabte 8 a l'acció amb el correfoc infantil (20.30 h), que sortirà de Carrencà i arribarà fins a la cantonada dels carrers d'Àngel Guimerà i Joan Maragall, i amb el correfoc adult (21.30 h), amb el recorregut invers. Els mateixos diables seran els encarregats, com ja és habitual, de fer els versots (23 h) a l'avinguda d'en Piera, davant de Carrencà. Les altres activitats del dia organitzades per les entitats del municipi seran la festa Holi (10.30 h) a l'envelat, amb la qual col·labora l’escola de dansa Pas a Pas, i les actuacions d’Aires Nuevos i els Cuadros de Baile de Cornellà a l'escenari de la masia de Carrencà, a les 21 h, i la Rumba Alborada, al mateix escenari, tot muntat per la Unión Cultural Andaluza, a les 22 h.

Aquesta mateixa entitat serà l'encarregada de fer matinar els martorellencs el diumenge 9, amb l'ajuda de tots aquells que encara continuïn de festa a les 7 h –o els que s'hagin llevat a aquella hora–. A les 9 h, amb tot el poble ja despert, arrencarà la caminada a la Font de la Mercè amb els Trotacamins, i a les 10.30 h serà el torn de l'onzena edició del recuperat MIRTVM Mercat Romà, al pati de la masia, que organitza la Confraria la Santa Espina, Armats i Vestes, amb proves com el llançament de ferradura, el de pinyol d’oliva, l’estirada de corda o la cursa de cargols.

A la tarda (18 h), l’Agrupació de Ball de Gitanes de Martorelles celebrarà la ballada de gitanes amb xocolata amb les tres colles de Martorelles a la plaça El·líptica i l’escenari de l'UCAM tancarà l’agenda de les entitats del dia les actuacions de Semblanza rociera i Nelly a partir de les 21 h, i amb Paco Garfia a les 22.30 h. Al mateix escenari també hi actuaran el Coro Miguel Rivera, Iusión i Taller de Canto (dilluns 10 a les 21 h) i Aires Nuevos i Casa Andalucía de Santa Perpètua (dimarts 11 a les 21 h).

Per últim, la Joventut Sardanista, dimarts 11 al matí (12 h), celebrarà la Ballada de sardanes amb la Cobla Selvatana a la plaça de l’Ajuntament.

Edicions locals