L'agost arriba amb una onada de calor

Els models meteorològics indiquen un episodi de vents africans que afectarà Catalunya com a mínim fins dimarts 7 d’agost

Societat

Les temperatures poden pujar fins als 40 graus d'aquí fins al proper dimarts.
Les temperatures poden pujar fins als 40 graus d'aquí fins al proper dimarts.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que afectarà bona part de la Península Ibèrica amb valors de temperatura per sobre de la mitjana fins a mitjans de la setmana vinent.

Tot i que des d’avui i demà dijous dia 2 ja es podran superar localment alguns llindars de calor a punts de l’interior de Catalunya, es preveu que sigui a partir de divendres que aquestes altes temperatures s’estendran a més zones i persistiran com a mínim fins dimarts 7, consolidant l’onada de calor. De ser així, de moment serà l’episodi de calor més llarg del present d’estiu.

L’augment tèrmic tocarà sostre a partir del cap de setmana i la predicció indica que es puguin arribar a valors de temperatura màxima d’entre 35 i 40 ºC a l’interior i d’entre 30 i 35 ºC al litoral. Els valors mínims també quedaran alts, especialment al litoral i punts del prelitoral, on es mantindran entre 20 i 25 ºC.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dimecres 8 d’agost s’iniciaria un descens tèrmic i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l’època de l’any.

Edicions locals