El rector de Martorelles, Esteve Sanz, s'acomiadarà diumenge de la seva parròquia

Javier Marquínez, rector de la Llagosta, assumirà les vacants de Sanz

Societat

El rector de Martorelles, Esteve Sanz, s'acomiadarà diumenge de la seva parròquia
El rector de Martorelles, Esteve Sanz, s'acomiadarà diumenge de la seva parròquia

El rector de la parròquia de Sant Joaquim (Martorelles) i de l'església de Santa Maria de Martorelles, Esteve Sanz, es jubila aquest diumenge amb 81 anys i després de més de 32 anys al capdavant d'ambdues esglésies. Per aquest motiu, es celebrarà una missa de comiat a l'església de Martorelles, on hi són convidades les entitats, els representants dels ajuntaments i els veïns de tots dos municipis.

La missa de comiat serà diumenge a les 12 h, en una cerimònia en què ja està confirmat que almenys parlin l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, la Unión Cultural Andaluza i l'Escola Orfeònica de Martorelles. Aquests darrers també acomiadaran Sanz amb una cançó preparada per a l'ocasió. La Joventut Sardanista tancarà l'acte dins l'església amb una ballada. Tot seguit, la Junta Parroquial, amb l'ajuda de donacions particular per tirar endavant la festa, muntarà un pica-pica a la plaça de l'Església per finalitzar el comiat.

Serà aleshores quan el substitut de Sanz, Javier Marquínez –actualment rector de la parròquia de Sant Josep, a la Llagosta, i de l'església de l’Assumpció de la Mare de Déu de La Florida, Santa Perpètua de Mogoda, i que ho compaginarà amb la rectoria de de la parròquia de Sant Joaquim, a Martorelles, i de l'església de Santa Maria de Martorelles–, comparteixi les primeres impressions amb els veïns.

"Molt a treballar a Martorelles"

Marquínez, de 53 anys, havia estat un antic seminarista de Sanz a Martorelles: quan estava finalitzant els estudis ajudava l'encara rector durant els caps de setmana. "Així que conec Martorelles i ells em coneixen", assegura el rector, qui també diu que "hi ha molt a treballar, perquè es fa un canvi profund", després que marxi el rector que ha estat 32 anys al municipi.

El seu objectiu, però, serà el mateix que a la resta d'esglésies: "la meva preocupació és sempre donar el millor servei als feligresos". També explica que "es faran modificacions" per compaginar totes quatre misses, però encara no estan decidits els nous horaris. Se sabran en els pròxims dies, ja que han d'estar fixats abans d'arribar al cap de setmana vinent. "El temps està limitat i encara no hi ha res inventat per estar a dos llocs al mateix temps", diu. "Normalment els canvis es fan al setembre, i jo ara tinc menys temps per adaptar-me", hi afegeix.

Marquínez també havia estat vicari a Montmeló i a Lliçà de Vall, i rector a Parets (durant un any i mig). A la Llagosta ja en porta més de set.

Edicions locals