Els nous jutjats de Mollet entraran en funcionament l'estiu de 2019

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha visitat aquest dilluns l'edifici que acollirà els òrgans judicials a Can Fàbregas Nou

Societat

D'esquerra a dreta, el degà dels advocats Josep Medina, el jutge degà, Jose M. Asencio, la consellera, Ester Capella, i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs
D'esquerra a dreta, el degà dels advocats Josep Medina, el jutge degà, Jose M. Asencio, la consellera, Ester Capella, i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs

Mollet del Vallès

L'estiu de 2019 és la data per a la posada en marxa dels nous jutjats de Mollet, que es traslladaran a un edifici a Can Fàbregas Nou. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, aquest dilluns en la visita que ha fet a l'edifici, que en els propers mesos s'adequarà per encabir els jutajts i el Registre Civil, actualment ubicats a punts diferents de la ciutat.

Les obres d'adequació aniran a càrrec del propietari, que haurà de deixar l'espai enllestit en onze mesos –a partir del 30 de maig quan es va signar el contracte de lloguer, un contracte que és per als propers 20 anys i pel qual, la Generalitat pagarà 29.000 euros al mes. En acabar les obres, el Departament s'encarregarà del trasllat –amb la instal·lació de mobiliaris i equips informàtics– que implicarà el tancament de les dependències actuals, en un estat molt precari.

"Aquest era un espai volgut i reclamat i permetrà que Mollet tingui uns òrgans judicials propis del segle XXI", ha apuntat la consellera, qui ha avançat que amb el nou espai se subsanaran importants dèficits com, per exemple, la manca d'espais imprescindibles com una zona de custòdia de presos i detinguts. "Es crearan circuits diferenciats per garantir els drets processals de privacitat tant de les víctimes i els testimonis com dels detinguts", una de les mesures reclamades pels professionals que actualment treballen als jutjats.

El nou edifici permetrà agrupar en un mateix espai els jutjats, situats a l'edifici d'Anselm Clavé, i el Registre Civil, que es troba a l'edifici de l'antic ajuntament. L'edifici disposa de 2.800 metres quadrats de superfície construïda distribuïda en dues plantes: planta baixa (1.408 metres quadrats) i planta primera (1.391 metres quadrats). En total, els jutjats guanyaran un espai de 700 metres respecte les actuals instal·lacions. L'edifici, que tindrà l'entrada principal per la façana paral·lela a la C-17 i la via del tren, disposarà d'espais més amplis i diàfans que milloraran la confortabilitat i la seguretat tant dels treballadors com dels usuaris i serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Durant la visita, Capella ha destacat "l'esforç del govern per posar al dia els òrgans i espais judicials. A Mollet ha costat trobar un espai idoni perquè no sempre es pot fer un edifici de nova planta. Fem espais amb els mitjans que tenim", ha dit Capella, qui ha reconegut la tasca feta per l'anterior conseller, Carles Mundó, un reconeixement que també han explicitat el jutge degà dels jutjats de Mollet, Jose María Asencio, i el degà del Col·legi d'Advocats de Granollers, Josep Medina. "Mundó va entendre que això era una prioritat i va treballar-hi de forma valenta", ha dit Medina.

Per la seva part, Asencio, qui en els darrers mesos ha estat molt actiu a l'hora de fer visibles les deficiències dels actuals jutjats, s'ha mostrat satisfet per la notícia. "No era sostenible desenvolupar la funció jurisdiccional en l'actual edifici", ha apuntat. En aquest sentit, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha indicat que "els serveis judicials de la ciutat són de primera gràcies a l'excel·lència dels seus professionals, però mancava l'espai físic", ha dit l'alcalde, qui ha agraït la presència de la consellera. "Aquesta notícia ens fa albirar el futur amb més garanties", ha conclòs.

 

 

Edicions locals