Liceu a la fresca torna a les places i parcs del Baix Vallès

Hi haurà pantalles gegants per gaudir del muntatge en directe

Cultura

Liceu a la fresca torna a les places i parcs del Baix Vallès
Liceu a la fresca torna a les places i parcs del Baix Vallès | A. Bofill (Liceu)

Arriba una nova edició del Liceu a la fresca, per apropar l'òpera a tota la societat, fent una tasca de divulgació i de desmitificació de conceptes associats al gènere. Dissabte (22 h) es col·locaran pantalles gegants a diversos municipis de Catalunya –cinc del Baix Vallès– per gaudir de la funció en directe del Liceu de Barcelona, Manon Lescaut.

A Mollet s'instal·larà la pantalla a la plaça Prat de la Riba. A Parets serà al parc de la Linera, i prèviament (21.15 h) hi haurà actuacions de l’Escola Municipal de Música i una presentació per part de membres de l’Associació d’Amics de l’Òpera del Vallès Oriental. A Montornès es podrà gaudir de l'obra als jardins de Manso Calders –a l’entorn de l’Institut Vinyes Velles– i es farà coincidir amb un concert de la Coral La Lira (20 h), que anirà seguit d'un refrigeri (21 h). A Sant Fost es podrà veure a l’Auditori de L’Ateneu. I a Martorelles es projectarà al pati de la Masia de Carrencà.

L'obra d'enguany serà Manon Lescaut, de Giacomo Puccini, inspirada en la novel·la homònima del francès abbé Prévost. Va ser el primer gran èxit de Puccini, el 1893, i tracta les contradiccions i les renúncies que giren entorn de la passió, el plaer i el remordiment. L’acció se situa als Estats Units, en el context de la immigració de principis del segle XX, i es representa al Liceu gràcies a una coproducció entre el coliseu barceloní, el Palau de les Arts de València i el Teatro San Carlo de Nàpols.

La història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música captivadora. L'encarregada d'interpretar-la dissabte serà la soprano ucraïnesa Liudmyla Monastyrska –que es reparteix les funcions amb la soprano italiana Maria Pia Piscitelli, ambdues de renom internacional–.

El projecte Liceu a la fresca es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja, i des de la temporada 2014-2015 es fa anualment als carrers dels municipis catalans. Enguany es podrà gaudir de l'activitat a gairebé 300 localitats catalanes.

Edicions locals