El Forn de Sant Vicenç de Mollet tanca després de més de cent anys

Els germans Ros abaixaran la persiana de l'emblemàtic negoci el proper 30 de juny

Societat

El Forn de Sant Vicenç de Mollet tanca després de més de cent anys
El Forn de Sant Vicenç de Mollet tanca després de més de cent anys

Mollet del VallèsLaura Ortiz

Després de més de cent anys, l'emblemàtic Forn de Sant Vicenç, també conegut popularment com Cal Forner Nou, abaixarà la persiana definitivament el proper 30 de  juny. La fleca artesana que regenten els germans Ros tanca per jubilació.

"Després del Nadal vam acabar esgotats. Els tres germans ja hem complert l'edat i no hi ha relleu que continuï amb el negoci així que després de meditar-ho vam decidir que després de les coques de Sant Joan ho deixàvem", explica Joan Ros.

Un comerç emblemàtic

El 1914 Pere Ros Sallent obria el forn al carrer Barcelona, un negoci familiar que ha perdurat en el temps. La segona generació, en Pere Ros i la Mercè Giralt, pares del Joan, el Pere i la Mercè, actuals propietaris, van donar la gran embranzida a un negoci que "sempre ha tingut molt en compte la gent de Mollet", diu en Joan. De fet, l'anunci del tancament del forn ha provocat més d'una llàgrima entre els clients habituals. "Molta gent quan els hi dic se m'abracen i es posen a plorar. Contents per nosaltres però també tristos perquè tanca la seva fleca", explica la Mercà

Croisants, ambaixadors molletans

Si el Forn Sant Vicenç és reconegut per un producte aquest és el croisant, que ha viatjat arreu del món fent d'ambaixador de Mollet. "Són diferents i molta gent de fora coneix Mollet pels nostres croisants", explica el Joan, qui afegeix que molta gent de Mollet que viu a fora "quan rep visita demana que li en portin uns quants". "Fins i tot ara que hem dit que tancàvem hi ha gent que està comparnt-los per congelar-los", assegura.

Amb tot, aquests croisants no es repetiran ja que els germans Ros no passaran la recepta a ningú altre. "És una fòrmula que hem anat millorant en aquests 50 anys i ara no li explicarem a ningú", diu en Pere qui, de fet, és l'únic dels germans que coneix la fòrmula.

Dissabte 30 de juny serà l'últim dia que la fleca, un dels pocs negocis tradicionals de Mollet que encara queden oberts, pujarà la persiana. Al vespre, i per tancar definitivament, els germans Ros faran un petit comiat per dir adéu als clients.

Edicions locals