El Pla Crític del Galzeran ofereix un curs gratuït per a formar joves en la prevenció i la promoció de la salut

Les drogodependències, relacions sexuals, autoestima, alimentació o habilitats socials són alguns dels temes principals

Societat

El Pla Crític del Galzeran ofereix un curs gratuït per a formar joves en la prevenció i la promoció de la salut
El Pla Crític del Galzeran ofereix un curs gratuït per a formar joves en la prevenció i la promoció de la salut

Martorelles, Montornès del Vallès, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles

El Pla Crític per la prevenció en el consum de drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat de Galzeran formarà els joves (a partir de 18 anys) per ser Agents Joves de Salut. Serà al Centre Juvenil Satèl·lit de Montornès del 25 de juny a l'11 de juliol (de 12.30 h a 15 h).

L'objectiu és [in]formar i conscienciar els joves voluntaris en temes de prevenció i promoció de la salut: drogodependències, relacions sexuals, autoestima, alimentació saludable, habilitats socials, perspectiva de gènere, oci i temps de lleure o abús de les pantalles. S'utilitzarà una metodologia participativa, activa i de reflexió crítica i responsable amb la qual es pretén arribar de manera més directa al moment vital i les necessitats reals de la població juvenil.

El projecte tracta de formar un grup sòlid de voluntaris amb els valors del treball en equip, en temes relacionats amb la salut i que, puguin arribar a dissenyar i implementar campanyes per a la intervenció sociocomunitària. L’objectiu principal serà cercar la reflexió critica i l’actitud responsable dels joves en les temàtiques marcades tot desmuntant mites.

La formació del curs Agents de Salut contempla una part teòrica en temàtica de salut (32 hores) i una part pràctica on aplicar la formació rebuda en activitats concretes adreçades a joves als municipis mancomunats i adherits al Servei de prevenció en el consum de drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat del Galzeran de manera activa i pràctica (10 hores). El curs és gratuït, hi poden participar els veïns de Montornès, Martorelles, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles i Vallromanes, i les inscripcions es poden fer al bloc del Pla Crític fins al 18 de juny.

Es pot combinar amb el curs de Monitor de Lleure

La formació d'Agent Jove de Salut és combinable amb el curs de Monitor de Lleure, que es farà del 25 de juny al 27 de juliol (de 8.30 h a 12.30 h) al mateix Centre Juvenil Satèl·lit. Un curs de 100 hores lectives, 50 en línia i 160 de pràctiques que té un preu d'uns 131,25 €. Les inscripcions també estan obertes fins al 18 de juny.

Edicions locals