Martorelles és un poble "tranquil, segur i net, però amb pocs serveis i poc participatiu"

Així ho asseguren els participants de la consulta feta a inicis d'any pel consistori per elaborar el Reglament de Participació ciutadana al municipi

Societat

Martorelles és un poble "tranquil, segur i net, però amb pocs serveis i poc participatiu"
Martorelles és un poble "tranquil, segur i net, però amb pocs serveis i poc participatiu" | Ajuntament de Martorelles

L'Ajuntament va consultar a principis d'any a la ciutadania per participar en l'elaboració del Reglament de Participació ciutadana del municipi. Hi van participar 559 persones d'entre les quals s'extreu que Martorelles és "tranquil, net, segur, amb pocs serveis i poc participatiu".

Concretament, el 93% dels enquestats defineixen el municipi com a tranquil, el 81,5% diuen que és tranquil i el 72,2% asseguren que està ben comunicat. Bona part dels participants afirmen que té pocs serveis (72,2%), que és un poble net (70%), amb molta qualitat de vida (60%) i moltes associacions (60%), però poc participatiu 58,2%.

També destaca que pràcticament per unanimitat (97,5%), els enquestats creuen important que l’Ajuntament consulti a la ciutadania sobre les principals polítiques i actuacions municipals mitjançant consultes populars (31,3%) o iniciatives ciutadanes (28,6%). Pel que fa als plens, fins a un 74% manifesten que desconeix quina és la llargada, ja que no hi han anat mai. De fet, fins a un 63,4% dels participants manifesten que desconeixen l’opció de poder participar al ple, però més del 90% assegura que troba beneficiós que el consistori retransmeti per internet aquestes sessions. Per acabar aquest bloc, gairebé el 80% dels enquestats està d’acord en que les intervencions del públic han de ser també retransmeses pels mateixos canals de la mateixa sessió.

Perfil dels participants

Pel que fa al perfil dels participants, 362 viuen a Martorelles, és a dir gairebé dues de cada tres (64,8%), per 197 restants que no (35,2%); un 57% són dones (319) i gairebé un 43% són homes (240); els estudiants han estat els més mobilitzats (40%), per sobre dels treballadors (34,2%) i dels jubilats (16,5%). A més, només una mica més del 30% d’enquestats pertanyen a entitats del municipi.

Edicions locals