Gallecs, punt de trobada de Benvinguts a Pagès

La plaça de l'Església acollirà visites guiades i tallers sobre ells blats antics que es conreen a l'espai rural

Societat

Gallecs, punt de trobada de Benvinguts a Pagès
Gallecs, punt de trobada de Benvinguts a Pagès

Baix Vallès

Aquest dissabte i diumenge, 9 i 10 de juny, se celebrarà una nova edició, la tercera, de Benvinguts a Pagès, un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats i mostrar així la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat.

Les visites programades en granges i les activitats rurals previstes permetran conèixer l’origen del que mengem, tastar els productes cultivats a l'entorn i degustar la cuina del territori.

A tot Catalunya hi ha previstes unes 900 activitats, i al Vallès Oriental seran 10 explotacions agràries, 3 allotjaments, 11 restaurants i 5 activitats els participants. Al Baix Vallès hi participaran el restaurant El Jardí, de Parets; el Celler de Can Roda, de Santa Maria de Martorelles; i l'espai rural de Gallecs amb diverses activitats que donaran a conèixer els blats antics conreats a la zona.

A Gallecs, de 10 a 11.30 h hi haurà una visita guiada per conèixer els blats antics que es conreen a Gallecs, on s’hi conrea l’espelta petita de 8.000 anys d’antiguitat. A més, es podrà veure com se segava el blat antigament.

De 12 a 13 h hi haurà un taller de pa amb blats antics, amb curiositats, secrets i tècniques. L’inici de la visita i el taller tindran lloc a la plaça de l’Església, on també hi haurà tast de pans amb oli de Vera per a tothom.

Tot plegat servirà per celebrar el Dia mundial del medi ambient.

Edicions locals