Un jutge celebra dos casaments al passadís del Registre Civil de Mollet per no disposar d'ascensor

El Registre, que es troba a l'edifici de l'antic Ajuntament, no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Societat

Un jutge celebra dos casaments al passadís del Registre Civil de Mollet per no disposar d'ascensor
Un jutge celebra dos casaments al passadís del Registre Civil de Mollet per no disposar d'ascensor

Mollet del VallèsLaura Ortiz

El jutge degà de Mollet s'ha vist obligat aquest dijous al matí a celebrar dos casaments als passadissos del Registre Civil, situat a l'edifici de l'antic ajuntament, per la manca d'accessibilitat de les instal·lacions. Aquest és un exemple més de la precarietat en què es troben els equipaments judicials de la ciutat, pendents d'un trasllat a un nou edifici que es troba paral·litzat.

El Registre Civil es troba a l'edifici de l'antic ajuntament de Mollet, a la plaça Prat de la Riba, un equipament cedit pel consistori molletà a la Generalitat per poder ubicar-hi el servei davant la manca d'espai a l'edifici judicial del carrer Anselm Clavé. Els casaments que es contrauen en aquest edifici, que data de 1890, se celebren a l'antiga sala de plens situada a la segona planta, on només s'hi pot accedir per les escales, fet que dificulta l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. "Quan tenim algun dels contraients o testimonis amb cadira de rodes o crosses hem de celebrar el casament als passadissos, on també hi ha la gent fent cua per fer altres tràmits al registre", denuncia Jose María Asencio, jutge degà de Mollet. "Se'ns cau la cara de vergonya. Hem de donar explicacions de perquè s'han de casar en uns passadissos en el que se suposa que ha de ser un dels dies més feliços de la seva vida. Resulta fins i tot ofensiu", lamenta Asencio.

 

 

La petició de nous equipaments judicials a Mollet és una de les reivindicacions històriques del col·lectiu judicial que considera que la situació és molt precària. La Generalitat, administració competent pel que fa a les instal·lacions de Justícia, anunciava al maig de l'any passat que tenia previst el trasllat dels jutjats a un edifici situat a la zona de l'antiga Sedunión, un trasllat que anunciava l'anterior conseller Carles Mundó però que encara no s'ha materialitzat.

Pressió a la nova consellera de Justícia

Asencio ja ha intentat posar-se en contacte aquesta mateixa setmana amb la nova consellera de Justícia, Ester Capella, a qui ja ha enviat una carta exposant la situació dels jutjats molletans i demanant que es pugui fer efectiu el trasllat el més aviat possible. "De seguida que ha pres possessió he intentat posar-me en contacte amb ella. Ara espero resposta", apunta Asencio.

L'edifici actual dels jutjats acumula deficiències flagrants entre les quals no disposar de sala per atendre les víctimes tal i com obliga la llei de protecció de les víctimes, per exemple, en casos de violència domèstica; no hi ha sala de lletrats on els advocats puguin reunir-se amb els detinguts en període de guàrdia; manca de confort per als usuaris i treballadors amb problemes amb l'aire condicionat i el sistema de calefacció; no disposa de calabossos i això fa que els trasllats que fan els Mossos dels detinguts només puguin ser d'un amb un, amb la ralentització que comporta; seguretat precària ja que l'edifici, llogat per la Generalitat, es comparteix amb altres empreses i l'accés a les instal·lacions no compleixi les mesures de seguretat necessàries. D'altra banda, s'han registrat alguns problemes amb els ascensors. De fet, fa un parell de mesos dos jutges van patir un ensurt després que l'ascensor es despengés.

 

Edicions locals