Els usuaris d'Urgències de l'Hospital disposaran de tres hores gratuïtes a la zona blava

La mesura es farà efectiva a partir del 18 de juny

Societat

Els usuaris d'Urgències de l'Hospital disposaran de tres hores gratuïtes a la zona blava
Els usuaris d'Urgències de l'Hospital disposaran de tres hores gratuïtes a la zona blava

Mollet del Vallès

A partir del dilluns 18 de juny, els usuaris del servei d’urgències de l’Hospital de Mollet podran gaudir de 3 hores gratuïtes de zona blava. La proposta, presentada aquest dimarts a la Taula de Mobilitat, és una de les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès que Canviem Mollet ha recollit enguny i ha aconseguit incorporar als pressupostos municipals.

Per gaudir d’aquesta bonificació, que ha estat treballada des de la regidoria de Mobilitat i coordinada amb la Fundació Sanitària Mollet (FSM), els usuaris del servei d’urgències de l’Hospital de Mollet només hauran de col·locar en un lloc visible al vehicle una còpia del tiquet que proporciona el servei d’urgències en el moment de l’ingrés.

Aquesta és una de les propostes que s’ha presentat aquest vespre a la Taula de Mobilitat en la qual també s’han tractat altres temes com per exemple els inicis dels treballs tècnics per l’ampliació del carril bici a la ciutat o la modificació de l’ordenança d’aparcament per tal d’incorporar aspectes de seguretat i propostes suggerides pel Síndic Personer.

Bonificacions per aparcar fins a 30 minuts de franc a la zona blava de la ciutat

A més de la possibilitat de gaudir de 3 hores gratuïtes de zona blava a l’Hospital de Mollet, l’Ajuntament segueix amb les bonificacions per aparcar a la zona blava de la ciutat. Els adhesius de la campanya 2018-2019 estaran disponibles a partir del proper dilluns 11 de juny.

Des de fa set anys, l’Ajuntament bonifica amb 15 minuts d’aparcament gratis als ciutadans que paguen l’Impost de Vehicles a Mollet. L’any 2016, la iniciativa es va ampliar a 30 minuts gratis per als residents que segueixen pagant aquest impost a la ciutat i que, a més a més, al llarg de l’any no han rebut cap multa d’estacionament al municipi. Si s’ha estat sancionat, la bonificació de 15 continua vigent igualment.

Els adhesius de la zona blava de la temporada 2018-2019 es podran recollir a l’Ajuntament de Mollet, al Centre Cultural La Marineta o al Centre Cívic de Can Borrell. Només cal ensenyar el DNI i el comprovant de pagament del rebut de l’Impost de Vehicles de l’any 2018.

Valoració de Canviem

Des del grup de Canviem Mollet, s'han mostrat satisfets perquè finalment sigui una realitat la demanda de gratuïtat de tres hores per als usuaris d'urgències, la proposta 17 de les 50 presentades al govern socialista perquè es pogués tirar endavant el pressupost municipal d'enguany.

"Després de setmanes de reunions amb l’equip de govern, i d’haver de matisar com acabaria de ser el funcionament per a aquestes 3 hores gratuïtes, es marcava el dia 1 de juny com a data a partir de la qual entraria en vigor la mesura, i així ho anunciava Canviem Mollet", expliquen des de Canviem.

La qüestió, segons el grup municipal, s’ha endarrerit "pel fet d’haver-ho de dur a la Taula de Mobilitat, on s’ha tractat aquesta i diverses qüestions, entre d’altres, diverses propostes relatives a mobilitat i territori, que també formen part del conjunt de 50 propostes de Canviem Mollet: la il·luminació de la ronda dels Pinetons, o l’ampliació del carril bici a la nostra ciutat", apunten.

Edicions locals