Les escoles del Baix Vallès es bolquen amb el Cantània

Es faran 16 concerts a l'auditori de Granollers fins al 10 de juny

Cultura

Els alumnes de l'escola Federico García Lorca de Mollet han fet un assaig obert
Els alumnes de l'escola Federico García Lorca de Mollet han fet un assaig obert

Sergio Carrillo

El Cantània arrenca al Teatre Auditori de Granollers amb un total de 16 concerts que es faran des d'aquest divendres fins al 10 de juny. Es tracta d'un projecte musical i educatiu que organitzen l'Associació Cultural i l'Auditori, i que arriba a la 18a edició al Vallès Oriental amb l'objectiu de fer pujar els alumnes de cicle superior de la comarca a l'escenari –en un teatre on caben unes 700 persones– per cantar conjuntament amb alumnes d'altres col·legis unes peces compostes especialment per a l'ocasió.

Partícules és el títol del projecte d’enguany –escrit per Sergi Belbel i compost per Lluís Vidal– i tracta l’origen i l’evolució de l’univers.

En aquesta edició hi participaran uns 4.400 alumnes d'un centenar d'escoles del Vallès Oriental. Al Baix Vallès hi participaran 28 escoles: 10 de Mollet –Joan Abelló, Lestonnac, Sant Gervasi, Centre d'Estudis Mollet, Joan Salvat Papasseit, Federico Garcia Lorca, Can Besora, Sant Jordi, Montseny i Sant Vicenç–, 5 de Montornès –Palau d'Ametlla, Sant Sadurní, Marinada, Mogent i Can Parera–, 4 de Parets –Pompeu Fabra, Lluís Piquer, Vila Parietes i Nostra Sra. de Montserrat–, 3 de la Llagosta –Joan Maragall, Les Planes i Gilpe–, 2 de Montmeló –Sant Jordi i Pau Casals–, 2 de Sant Fost –El Roure i Joaquim Abril– i 2 de Martorelles –Simeó Rabasa i Les Pruneres–.

El professor de música de l'escola Federico García Lorca de Mollet, Johnny Martínez, on aquest dijous s'ha fet una presentació del projecte, ha afirmat que és "una experiència màgica, perquè –actuar en un teatre tan gran– potser mai ho podran tornar a fer". Una de les seves alumnes, l'Alèxia Martínez, que ja hi va participar l'any passat i que aquest any hi tornarà, ha assegurat que va ser "una experiència única".

Edicions locals