La falta d'aparcament a Can Sunyer, a debat al ple

L'alcalde assegura que les places d'aparcament actuals són les mateixes que les d'abans de la reforma

Societat

La remodelació de Can Sunyer s'ha estrenat aquesta setmana
La remodelació de Can Sunyer s'ha estrenat aquesta setmana

Martorelles

Un cop finalitzada la remodelació del barri de Can Sunyer han sorgit algunes queixes per part dels veïns en relació amb la falta d’aparcament al barri. Els grups d’UxM i el PDeCAT van traslladar aquesta preocupació al ple, que va debatre la necessitat d’ampliar els espais d’aparcament a Can Sunyer.

L’alcalde, Marc Candela, explicava que “ens hem gastat gairebé tres milions d’euros a renovar l’espai públic i hem garantit gairebé els mateixos aparcaments que hi havia”, i en aquest sentit indicava que de les 230 places d’aparcament que tenia el barri abans de la reforma ara n’han quedat 223. “Només s’han perdut set places de les 74 que estava previst que es perdessin en el disseny inicial de la reforma”, apuntava l’alcalde, qui alhora recordava que el barri compta amb altres espais també aptes per a l’aparcament.

“Al sorral del carrer Aragó hi caben 18 cotxes, al final del carrer Galícia n’hi caben sis i al capdamunt del passatge Astúries també n’hi caben sis més”, deia Candela, qui assegurava que al barri hi ha places suficients d’aparcament. “De llocs per aparcar n’hi ha, el problema és que tothom vol aparcar davant de casa”, deia.

Candela també explicava que al barri hi ha matriculats 451 vehicles, bona part dels quals són motos o cotxes que poden aparcar en garatges particulars, i que hi ha 149 guals legalitzats, uns espais davant dels quals “potser es podria permetre aparcar durant la nit”, deia en resposta a la petició del regidor del PDeCAT Rafael Corpas de ser més flexible en horari nocturn.

Amb tot, davant les queixes expressades pels grups de l’oposició, l’alcalde apuntava la possibilitat que siguin els mateixos veïns del barri els qui acabin decidint, mitjançant un procés participatiu que encara no s’ha definit, si cal habilitar més llocs d’aparcament, per exemple a la part de baix del carrer Aragó, en un espai on hi ha previst un parc infantil i on cabrien una desena de cotxes més. “Hem de buscar solucions que no suposin malmetre els tres milions d’euros invertits”, insistia Candela.

Durant el debat també van intervenir la portaveu del PSC, Assumpta Pastor, qui apuntava que “la manca d’aparcament no és exclusiu de Can Sunyer”, i el regidor d’ICV-EUiA, Juan García Caba, qui defensava que “l’urbanisme ha de ser per a les persones, no per als cotxes”. De fet, els representants municipals es reunien dimarts amb els veïns de Can Sunyer per afrontar aquesta qüestió.

Edicions locals