Vaga de jutges als jutjats de Mollet

Jutges i fiscals demanen millores retributives i més independència del poder polític

Societat

| l.o.

Mollet del Vallès, Baix Vallès

Els jutges del partit judicial de Mollet han suspès tots els judicis previstos per avui en el marc de la vaga de jutges que han convocat avui les quatre associacions de jutges i les tres de fiscals existents a Espanya per reivindicar més mitjans per a la Justícia, amb millores retributives, i reclamar la seva independència de l'estament polític.

Ja fa setmanes que l'estament judicial fa mobilitzacions puntuals. Segons assenyala el sindicat STAJ, el ministeri de Justícia no compleix l'acord de desembre de 2015 signat amb els sindicats per millorar les condicions de treball i destaca la manca de diàleg del govern.

 

Així mateix, titllen de "mentides evidents" les 50 esmenes que ha presentat el PP al Congrés dels Diputats a la Proposició de llei per a la reforma de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ), perquè se suposava que seria un tràmit urgent per a la devolució dels permisos als funcionaris de justícia.

Entre altres reivindicacions de millora de l'administració de Justícia, també reclamen més independència judicial i fiscal. Entre altres mesures, els fiscals demanen la derogació del sistema de terminis màxims per a la instrucció, la paralització de la justícia digital, i la independència del Ministeri Fiscal i la seva autonomia pressupostària.

Edicions locals