El celler de Can Roda incrementarà la producció dels seus vins premiats

La revista francesa Gilbert & Gaillard va atorgar sengles medalles d'or als vins Sauló i Gran Minguet

Economia

Pepi Milà amb els vins guardonats: el Sauló i el Gran Minguet
Pepi Milà amb els vins guardonats: el Sauló i el Gran Minguet | Laura Ortiz

Santa Maria de MartorellesLaura Ortiz

El celler de Can Roda augmentarà la producció dels seus dos vins premiats per la prestigiosa revista francesa Gilbert & Gaillard. La publicació especialitzada va atorgar sengles medalles d'or a dos dels vins reserva d'aquest celler de la DO Alella: el blanc criança Sauló i l'escumós criança Gran Minguet.

"N'estem molt orgullosos perquè és un reconeixement a la feina feta", explica Pepi Milà responsable del celler.

Aquests guardons han empès els responsables del celler, propietat de la família Singla, a incrementar la producció de tots dos vins, produïts amb pansa blanca –varietat típica de la DO Alella. Pel que fa a la producció de Sauló, el 2016 es van fer 1.200 ampolles i de l'anyada de 2017 –que encara està en barrica– se'n preveuen 2.400 ampolles. En el cas del Gran Minguet, el 2014, se'n van produir 1.000 ampolles i de 2015 –que no sortirà fins al proper any ja que necessita 30 mesos en barrica– se n'esperen  2.500 ampolles.

D'altra banda, el pròxim 17 de juny el celler de Can Roda organitza una activitat solidària per recaptar fons per a la investigació contra l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). S'organitzarà un taller amb la xef Cristina Parés per elaborar tapes, que després es degustaran maridades amb vins de Can Roda. Tots els beneficis es destinaran a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) Miquel Valls. El preu de l'activitat és de 25 euros.

Edicions locals