Els carrers de Martorelles ja esperen els llibres i les roses per Sant Jordi

Dilluns tornaran les parades de llibres i roses, però hi haurà activitats durant tota la setmana

Cultura

Els carrers de Martorelles ja esperen els llibres i les roses per Sant Jordi
Els carrers de Martorelles ja esperen els llibres i les roses per Sant Jordi

Roses i llibres, paradetes, carrers plens de gent i d’alegria, certàmens literaris i artístics. La diada de Sant Jordi torna dilluns i ho fa amb una programació plagada d’activitats arreu del Baix Vallès, que en molts casos comencen aquest divendres i s’allarguen fins a finals de la setmana vinent.

A Martorelles, les celebracions ja van arribar dijous, amb la diada de Sant Jordi del Casal d’Avis La Masia i Can Sunyer, on es van aplegar per berenar, per repartir roses i llibres, i per fer el gran ball de Sant Jordi. Els actes continuen aquest divendres (19.30 h), amb la presentació del llibre República pagesa de Montserrat Tura a la biblioteca Montserrat Roig. Hi assistirà l’autora i l’historiador Jordi Planas.

Dilluns s’espera una tarda plagada d’activitats. A més de les parades de llibres i roses a l’avinguda Piera, Caro Von Arend, amb guitarra inclosa, explicarà Històries de dracs i cavallers; es representarà l’obra de microteatre Què va passar amb el drac? (17.45 h i 18.45 h); l’Escola de Poesia farà una jam de poesia (18 h); els voluntaris i padrins del Lecxit faran unes lectures (18.10 h); i s’explicarà el conte dels Gegants de Martorelles (18.45 h). A més, de 17 h a 20 h hi haurà instal·lats jocs medievals a l’avinguda Piera, i a la carpa de la biblioteca es farà un taller de titelles amb tèxtils reutilitzats conduït per Humana. La diada acabarà a les 20.15 h amb el sorteig dels 10 premis de la campanya La primavera els €€ altera i el lliurament dels premis Sant Jordi de l’Aula de Martorelles.

Santa Maria de Martorelles

Per últim, Sant Jordi arribarà diumenge (11 h) a Santa Maria de Martorelles, amb el lliurament dels premis del 3r concurs de narrativa curta Font de la teula. Serà a l’Ajuntament. I dilluns, la diada es viurà al matí amb la representació de l’obra de teatre infantil Los viajes del abuelo, de la companyia mexicana Proyecto Teatro Solar, a les 10 h a la plaça de l’Església. I al mateix lloc, a partir de les 11.30 hi haurà el mercat d’intercanvi de llibres del CEIP Les Mimoses.

Edicions locals