Els grups de P3 al Baix Vallès tindran entre 18 i 23 infants

En el cas de 1r d'ESO Mollet i la Llagosta guanyen un grup i l'INS Alba del Vallès de Sant Fost el perd

Societat

Els grups de P3 al Baix Vallès tindran entre 18 i 23 infants
Els grups de P3 al Baix Vallès tindran entre 18 i 23 infants

Laura Ortiz

Després de setmanes de portes obertes als centres educatius, ha arribat el moment per a les famílies de triar escola i instituts per als infants i adolescents de la casa. Avui divendres la Generalitat obre el termini per presentar les sol·licituds de preinscripció als centres públics i concertats per a l’ensenyament obligatori, un període que finalitzarà el 24 d’abril.

Aquest és el primer pas per poder fer efectiva la matriculació de l’educació infantil, primària i de 1r d’ESO, del 21 al 27 de juny –i la matriculació o confirmació de plaça de 2n, 3r i 4t d’ESO, del 25 al 29 de juny.

Pel que fa als grups de P3 al Baix Vallès, la principal novetat és la incorporació d'un grup a Montmeló –on les dues escoles recuperen les dues línies–. A la resta de poblacions es mantenen els grups i una previsió de ràtio d'entre 18 i 23 infants. "El padró de nens de 3 anys baixa però no hi ha massa mobilitat pel que fa als grups. El que no passarà és que cap centre es quedi sense grup, protegirem tots els projectes", apunta Carmina Pinya, directora dels Serveis Territorials al Maresme i Vallès Oriental.

 

 

Sant Fost perd un grup de 1r d'ESO

En el cas dels grups de 1r d'ESO,  si que existiran més modificacions respecte al curs passat. En concret, hi haurà un increment de grups a Mollet, amb un grup més a l'INS Vicenç Plantada, i un també de nou a l'INS Marina de la Llagosta. En canvi, l'INS Alba del Vallès perdrà el grup que va guanyar el curs passat, un fet que farà augmentar la ràtio de les aules santfostenques de de 25,8 a 30 alumnes per classe. "La previsió és que no es necessitarà", indica Pinya. En el cas dels grups de 1r d'ESO, la ràtio al Baix Vallès se situarà entre els 26 i els 30 alumnes. Per últim, pel que fa al Batxillerat, l'INS Vicenç Plantada de Mollet també guanyarà un grup.

Menys cicles d'FP

D'altra banda, i com ja avançava aquest diari, Ensenyament ha suprimit dues línies de formació professional de l'IES Mollet per al curs que ve. Es tracta d'un cicle de grau superior de tècnic en instal·lacions elèctriques i un altre en informàtica i telecomunicacions, uns estudis que deixaran d'impartir-se a Mollet pel baix nombre de matriculacions que es preveien per al curs vinent. 

Edicions locals