La Plataforma per la Sanitat proposa crear un consell amb tots els actius sanitaris del Baix Vallès

Vol incloure hospitals, ambulatoris, centres mèdics, fundacions i plataformes per la sanitat, a més d'Ajuntaments

Societat

Foto: Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallés
Foto: Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallés

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallés vol crear un consell de zona que inclogui tots els hospitals, ambulatoris, centres mèdics, fundacions i plataformes per la sanitat, a més d'Ajuntaments, del Baix Vallès.

Així ho va proposar en el Consell de Participació de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM) de dimarts. L'objectiu és tenir un espai unificat que aplegui tots els actius que treballen en la sanitat al Baix Vallès. El portaveu de la plataforma, Antonio López, a més, destaca la importància que aquest nou consell depengui d'una institució pública, el Departament de Salut de la Generalitat.

En la mateixa reunió es va anunciar el nom del president del consell de participació de la FSM, Víctor Mas, en substitució d'Andreu Llargués, que des de fa uns mesos compaginava el càrrec amb la presidència del Patronat de la Fundació Sanitària Mollet. La plataforma s'ha mostrat molesta per no tenir ni veu ni vot en l'elecció de Mas: "El Consell de Participació no dóna participació per escollir el seu president".

També es va anunciar oficialment que la unitat privada de medicina esportiva finalment se situarà al sociosanitari, i no a l'Hospital.

Cessió de l'antiga Seguretat Social
Una altra data que la plataforma tenia marcada a l'agenda per a aquesta setmana era una reunió, dilluns, amb la gerència de la Regió Sanitària de Barcelona. Entre els temes que es van tractar, va tornar a sortir la proposta de cedir l'edifici de l'antic Institut de la Seguretat Social de Mollet a l'ambulatori de Can Pantiquet. L'objectiu és que aquest edifici adjacent s'utilitzi principalment per a serveis de rehabilitació.

Com que l'edifici és propietat del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social d'Espanya, per tal que la proposta tiri endavant cal que se cedeixi l'edifici al Departament de Salut de la Generalitat. Fins que no es formi govern a Catalunya, però, la Regió Sanitària de Barcelona no insistirà perquè la Generalitat demani a l'Estat la cessió del local.

Edicions locals