Martorelles recuperarà la riera de can Sunyer com a 'camí verd'

La riera de Can Sunyer a Martorelles serà un "camí verd". Aquesta és la voluntat del govern local, que dimarts aprovava el projecte de restauració de la riera del tram entre el parc Sant Jordi fins a la font de Can Roda.

Societat

El projecte elaborat per la Fundació Natura preveu netejar la zona de vegetació invasora, com ara les canyes, i recuperar-ne l’autòctona. "L’objectiu és retornar a l’ecosistema natural sobretot a la part de Can Roda, que té més valor ambiental”, apunta el regidor de Medi Ambient, Joan Garcia. A més es preveu adequar el camí amb sauló i construir algunes passeres. "Volem que sigui una zona de passeig”, diu Garcia.

PROJECTE COFINANÇAT

El pressupost de la recuperació de la riera és de 270.000 euros, que estaran cofinançats per l’Ajuntament, el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs i tres empreses del polígon Roca de Martorelles: Cobega, Laboratoris Esteve i Sandvik. La primera fase, de la font de Can Roda a l’altura del carrer Girona, costarà 58.040 euros,: l’Ajuntament en destinarà 18.040 (dels quals el 50% provenen del Consorci); Laboratoris Esteve, 20.000; i Cobega, els 20.000 restants.
L’inici de la primera fase de treballs és imminent segons l’Ajuntament, tot i que encara ha de tancar la negociació amb els propietaris de Can Roda, ja que el projecte envaeix part de la finca privada. "Ja hem arribat a acords amb els altres tres propietaris afectats”, diu el regidor, que preveu que la finalització total de la recuperació de la riera, que fa l’empresa Naturalea, estigui enllestida en dos anys

Edicions locals