La Confraria la Santa Espina de Martorelles participarà a la Magna Processó de Bellpuig

Van ser convidats oficialment dissabte de la setmana passada, al Celler de Carrencà

Cultura

La Confraria la Santa Espina, Armats i Vestes de Martorelles participarà a la Magna Processó penitencial de la nit de Bellpuig (Lleida), del pròxim 23 de març.

L'entitat organitzadora, la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Bellpuig, va convidar els martorellesencs dissabte de la setmana passada, en un acte al Celler de Carrencà amb representants d'ambdues entitats i de l'alcalde de Martorelles, Marc Candela.

La processó a la qual participaran, es tracta d'una tradició que va més enllà de l'evident caire religiós. Com explica la tresorera de la confraria de Martorelles, Montserrat Pugès, "tothom a Bellpuig sent aquesta processó molt seva, fins i tot la gent no religiosa". El motiu d'aquesta transversalitat segurament el trobem en el fet que es tracta d'un esdeveniment amb més de 310 anys d'història i, per tant, ha arrelat com a tradició pròpia del poble més enllà de les creences. Tant és així, que a la processó d'aquest municipi de menys de 5.000 habitants, cada any hi participen dos milers de persones.

Edicions locals