La regidora de Martorelles Antonia Pedrero 'estripa el carnet' d'UxM

Units per Martorelles (UxM), que passa de tres a dos regidors, demanarà a Pedrero que deixi l'acta de regidora

Política

La regidora d'Units per Martorelles (UxM) Antonia Pedrero va comunicar durant el ple de dilluns que es desvincula del grup municipal i que passarà a ser regidora no adscrita fins al final del mandat. "Cada vegada m'he vist més distanciada d'UxM, i he pres la decisió de plegar del grup i mantenir-me com a regidora no adscrita", deia.

En la seva intervenció al final del ple de dilluns, Pedrero va agrair "el suport i la confiança d'Units per Martorelles durant aquests anys, especialment de l'exalcalde Romuald Velasco", i va explicar els motius de la seva desvinculació del partit. "Quan vaig jurar el càrrec vaig fer-ho per respectar la Constitució i l'Estatut, i no comparteixo les posicions d'UxM pel que fa al suport als Jordis o quan vota contra el 155", apuntava. "És un tema que em cansa i que no comparteixo".  

Pedrero també va fer referència a l'increment de l'IBI aprovat fa uns mesos al ple, en què UxM va abstenir-se. "En aquest cas jo hi hauria votat en contra perquè entenc que hi ha moltes maneres de fer política social i trobo que ja paguem massa", deia.

Davant les discrepàncies amb el propi grup municipal, Pedrero va explicar que "la meva idea inicial era renunciar al càrrec, però molta gent m'ha demanat que continuï, i per això seguiré fins a final de mandat com a regidora no adscrita". A més, Pedrero també va recordar que sempre ha renunciat a les aportacions que li correspondrien com a càrrec electe.

Retorn de l'acta
Per la seva banda, la portaveu d'UxM al ple, Margarita Casanovas, ha explicat que "som un grup independent que només treballem pel poble, i en temes de política nacional cada regidor té llibertat de vot perquè no tots pensem igual". Per això valora que la decisió de plegar del grup és "personal" de Pedrero i que el partit –que ara passa de tres a dos regidors al ple– li demanarà que deixi l'acta de regidora, "perquè en el seu moment va ser elegida com a representant d'UxM".
 

Edicions locals