Nova campanya a Martorelles per promoure el civisme

’Martorelles, exemple de civisme. Tot comença amb tu!’ recorda les normes bàsiques de convivència

Societat

L’Ajuntament de Martorelles ha presentat aquest dimecres, al Celler de Carrencà, la campanya Martorelles, exemple de civisme. Tot comença amb tu!, una iniciativa que té l’objectiu de “recordar a la ciutadania les normes de convivència a l’espai públic, especialment després que hàgim detectat un repunt de l’incivisme al poble”, explicava l’alcalde, Marc Candela.

La campanya està centrada en cinc àmbits: combatre les pintades i els grafits a les parets i el mobiliari urbà –que pot comportar sancions de 125 euros–; fomentar la recollida selectiva –no separar els residus en origen i no lliurar-los selectivament comporta sancions de 175 a 300 euros–; promoure que els residus es llencin als espais habilitats –no dipositar-los dins del contenidor se sanciona amb multes de 175 a 300 euros–; recordar que la recollida de mobles es fa gratuïtament el primer i tercer divendres de cada mes –deixar els mobles al carrer el dia que no toca se sanciona amb 125 euros– i recordar també als amos dels gossos que han de recollir els excrements dels seus animals, ja que no fer-ho comporta sancions de 100 a 400 euros. 

Per a tots aquests casos s’han editat uns fulletons que es trobaran als establiments del poble i els punts d’informació municipals, així com també hi haurà banderoles i cartells que es penjaran en diferents indrets del municipi. A més, un agent cívic recorrerà el poble amb l’objectiu de vigilar que no es produeixin actes incívics i informar els veïns d’unes sancions que es poden produir en cas de reincidència.

D’altra banda, pel que fa als excrements dels gossos i amb l’objectiu de fer més vistosa la campanya, s’han dissenyat uns cons de cartró que es col·locaran al costat de les defecacions d’animals que es trobin a la via pública durant 24 hores. “D’aquesta manera es farà molt visible la problemàtica de les caques de gos, i al dia següent es recolliran”, explicava Candela. 

El regidor de Medi Ambient, Juan Francisco Garcia Caba, explicava que “cal prendre consciència que l’incivisme té un cost; no deixar les coses al seu lloc vol dir que algú altre se n’ha de fer càrrec”, recordava.

Tot i que inicialment la cartelleria de la campanya –que ha tingut un cost de poc més de 6.900 euros– es distribuirà durant dos mesos, l’Ajuntament preveu reactivar-la més endavant puntualment o en moments en què es detecti un augment de les accions incíviques. “L’espai públic és una extensió de casa nostra, és responsabilitat de tots els veïns mantenir-lo net i en condicions”, deia Candela.
 

Edicions locals