En Thiago, el primer nadó de 2018 nascut a l'Hospital de Mollet

El petit va néixer el dia 2 amb un pes de 3,250 kg i 47 centímetres de llarg

Societat

El primer nadó nascut a l'Hospital de Mollet aquest 2018 ha estat en Thiago Tórtola Cañadas, que va néixer dimarts a les 14.15 h amb un pes de 3,250 kg i 47 centímetres de llarg després d’un part vaginal sense cap complicació.

“Va ser tot molt ràpid, un part sense cap trauma”, diu la Marina Cañadas, mare del Thiago, qui reconeix que no esperaven que el petit fos el primer nounat de l’any. “Ha estat una sorpresa perquè jo no sortia de comptes fins al dia 8 de gener, però s’ha avançat. Deu haver estat la lluna plena com diuen les àvies”, comenta rient la Marina.

I és que en Thiago tenia ganes de sortir. A les 3 de la matinada van començar les contraccions i després d’unes hores la Marina va baixar a l’Hospital. “Ens van dir que tornéssim a casa perquè semblava que anava per llarg”, diu la Marina. Però una hora més tard, la mare trencava aigües i tornava a corre-cuita al centre hospitalari, on en només tres quarts d’hora, el menut ja va néixer.

“La meva idea no era tenir un part natural, però quan vaig arribar ja no teníem temps per posar-me l’epidural”, explica la mare. “Va ser massa ràpid i tot”, riu el Raúl Tórtola, pare d’en Thiago, qui reconeix que l’experiència del part ha estat “impresionant”. Ara, la mare ja ha començat a donar-li el pit al nadó. “M’han ajudat molt a poder alletar”, diu.

El Thiago és el primer fill de la Marina, de 29 anys, i del Raúl, de 30, una parella de Martorelles, que, de moment, no es planteja ampliar la família.
 

Edicions locals