Sandvik inaugura un nou centre de recerca en metall dur a Martorelles

L’espai, amb 500 metres quadrats d’oficines i laboratoris, acull l’àrea d’innovació de la companyia

Economia

Sandvik, multinacional sueca de l’enginyeria i l’alta tecnologia especialitzada en la fabricació d’eines per al procés de fabricació d’envasos de dues peces, a més de components i eines en materials avançats superdurs, ha inaugurat aquest dijous al polígon Can Roca de Martorelles un nou centre de recerca i desenvolupament (R+D).

Es tracta d'un espai situat estratègicament a tocar de la planta de metall dur més gran de tot el grup Sandvik i d’una universitat de referència com la UPC. La nova instal·lació, que disposa d’un laboratori i d’un espai d’oficines de 500 metres quadrats, ha suposat una inversió de 2,12 milions d’euros, així com la incorporació de 13 empleats per a l’àrea d’R+D de materials i processos i de dos treballadors més per a l’àrea de desenvolupament de nous productes. 

Concretament, la nova instal·lació acull el centre d’R+D de metall dur que el grup Sandvik tenia fins ara al Regne Unit, centrat en l’estudi del carbur de tungstè per fer que els productes siguin més resistents a condicions de temperatura o corrosió.

Per al trasllat s’ha tingut en compte la proximitat de la unitat de producció i la possibilitat d’utilitzar la seva actual infraestructura, l’accés a universitats i competències externes, la disponibilitat i habilitats per atreure talent. “El fet d’estar a prop d’una universitat de referència com la UPC ens ajuda en el desenvolupament de materials clau i nous productes”, explicava Johan Israelsson, president del grup. 

L’alcalde Marc Candela, per la seva banda, valorava “l’actiu que suposa per al polígon un centre d’R+D, ja que ens dóna un nou ventall d’activitats i categories”.

El sistema de producció de la planta abasta des de la producció de pols fins al premsat, el sinteritzat i l’acabat. La planta de Martorelles dóna feina a 250 persones i l’últim any va facturar uns 50 milions d’euros, el 15% del total del grup, amb plantes arreu del món.
 

Edicions locals