La firma de Rubí Class Plastics assumeix la reindustrialització de Valeo a Martorelles

L'empresa preveu mantenir uns 70 empleats de l’antiga Valeo i obrirà a finals de gener

Economia

L’empresa Class Plastics, de Rubí, assumeix des d’aquest mes de desembre la reindustrialització de l’antiga Valeo. Així s'ha formalitzat aquest dijous en una signatura conjunta al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat entre Valeo, l’agència Moa BPI, Class Plàstics i els representants del comitè d’empresa, una operació que es completarà dilluns amb la formalització de la compravenda dels terrenys i les naus del polígon de Can Roca.

A partir d’aquí, Class Plastics, dedicada a la injecció i transformació de matèries plàstiques, destinarà unes setmanes a adequar les instal·lacions de Martorelles amb l’objectiu de començar a operar a partir del gener i ampliar les seves línies de negoci.

L’acord de reindustrialització arriba després que el juny passat s’exhaurís el termini que havia posat la multinacional francesa Valeo per tancar definitivament la planta de Martorelles. Aleshores, tres empreses mantenien una oferta en ferm per a la reindustrialització de la planta: una logística, una altra del sector del metall dedicada a la fabricació de seients per al transport d’autobús i ferroviari i una altra d’injecció de plàstics.

Aquesta última, Class Plastics, ha estat finalment l’escollida per la comissió de seguiment de la reindustrialització de la planta, formada per la Generalitat, l’Ajuntament, l’agència Moa BPI, Valeo i els sindicats. A més, en una consulta interna a la plantilla al juny, també va ser aquesta l’empresa preferida pels treballadors.

Class Plastics assegura la contractació de més de 70 persones –es preveu que la majoria procedents de l’antiga Valeo, que començaran el procés d’entrevistes de manera immediata–, una inversió en maquinària i equipament propera als tres milions d’euros i una posada en funcionament també immediata. “L’acord de reindustrialització al qual vam arribar amb Valeo ara fa dos anys, després d’un llarg període de vaga i negociació, s’ha complert completament”, apunta Gonzalo Plata, secretari general de CCOO al Vallès Oriental. “Estem molt contents perquè finalment s’ha resolt satisfactòriament aquest conflicte; és una molt bona notícia per a l’ocupació i el sector industrial de casa nostra”, afegeix.
 

Edicions locals