En marxa un cens d’empreses, naus i solars als polígons industrials de la comarca

L’Ajuntament de Mollet presentarà un pla d'acció per als polígons de la ciutat abans de final d'any

Economia

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, juntament amb alguns ajuntaments i agents econòmics de la comarca, està desenvolupant, des del mes d’octubre, el treball de camp del projecte de diagnosi i mapeig de les activitats econòmiques i identificació de solars i naus disponibles presents als polígons d’activitat econòmica (PAE) de la comarca.

El projecte té l’objectiu d’elaborar un cens d’empreses i identificar la disponibilitat de naus i solars per fer un diagnòstic del teixit productiu dels municipis de la comarca i, alhora, conèixer-ne les necessitats i apropar-se a la realitat del territori. 

Aquesta iniciativa es duu a terme a petició de la taula de concertació territorial –Vallès Oriental Avança (TVOA)– i està coordinada pel grup de treball de PAE constituït pel Consell Comarcal, els sindicats UGT i CCOO, les patronals Pimec i UEI i diversos ajuntaments de la comarca, amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona. 

El Consell Comarcal considera aquest projecte una “gran oportunitat per ajudar a iniciar el treball en la identificació de sinergies entre els municipis i les empreses”, així com en les possibilitats de desenvolupar accions concretes als polígons del Vallès Oriental. Des del Consell Comarcal s’aposta per la col·laboració directa amb tots els municipis amb l’objectiu d’establir relacions que afavoreixin la millora de l’ocupació, l’establiment d’empreses i l’impuls dels PAE localitzats al territori.

El pla d'acció de Mollet, a punt
Paral·lelament a aquest treball, l’Ajuntament de Mollet és a punt de tancar la darrera fase de la redacció del pla de millora dels polígons d’activitat econòmica de la ciutat, un pla que va començar l’any passat amb l’objectiu de millorar les condicions de les infraestructures i els serveis que la ciutat ofereix a les empreses dels polígons –especialment Can Magarola i Can Prat– per al desenvolupament de la seva activitat productiva.

Segons apunten fonts municipals, abans de tancar l’any es presentarà el pla d’accions –elaborat a partir de les demandes dels industrials i propietaris industrials i dels serveis tècnics municipals– amb la voluntat de treballar de manera més associada, especialment entre els industrials i propietaris i també amb l’administració.

Aquesta presentació serà l’espai final per acordar el pla de treball de millora dels polígons de Mollet. “A partir de 2018 es posaran en marxa les accions més urgents i tècnicament necessàries i possibles als espais industrials de la ciutat”, apunten. 

Edicions locals