Martorelles rep un préstec de la Diputació de gairebé un milió d'euros

L'ens supramunicipal ha signat aquesta setmana acords econòmics amb 21 ajuntaments de la demarcació

Societat

Martorelles rebrà un crèdit de 991.558 euros per a inversions –dels quals 39.683 estan subvencionats– de la Diputació de Barcelona. La presidenta de l'ens, Mercè Conesa, va signar dijous un seguit de crèdits per valor de gairebé 46 milions d'euros amb alcaldes i representants de 21 ajuntaments de la demarcació.

Gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell, els ajuntaments poden obtenir una línia de préstecs per a inversions a un tipus d'interès preferencial. Mercè Conesa va afirmar que aquests crèdits permeten assegurar l’"absoluta normalitat" dels ajuntaments, fet que demostra que la Diputació és "molt sensible a les necessitats de la ciutadania i del territori". Això permet treballar perquè els ajuntaments puguin "fer una prestació de serveis el més adequada i de la màxima qualitat", deia.

El programa acordat entre la Diputació i l'entitat bancària permet als ajuntaments reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions, així com també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions. Al llarg de tot l’any passat, la Diputació de Barcelona va signar crèdits per valor de més de 95 milions d'euros, dels quals 4,5 milions estaven subvencionats per la mateixa corporació.

En aquesta ocasió, els crèdits signats beneficien 21 poblacions de la demarcació, entre les quals Martorelles, que percebrà un crèdit de crèdit de 991.558 euros, dels quals 39.683 euros estan subvencionats.
 

Edicions locals